FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rehn: Proces proširenja se nastavlja

ZAGREB, 21. siječnja 2005. (Hina) - Odluke EU donesene u prosincu 2004.da se započnu pregovori s Hrvatskom i Turskom jasan su dokaz da će seproces proširenja Europske unije nastaviti, piše u svojem člankuupućenom Hini Europski povjerenik za proširenje Olli Rehn.
ZAGREB, 21. siječnja 2005. (Hina) - Odluke EU donesene u prosincu 2004. da se započnu pregovori s Hrvatskom i Turskom jasan su dokaz da će se proces proširenja Europske unije nastaviti, piše u svojem članku upućenom Hini Europski povjerenik za proširenje Olli Rehn.

On, međutim, u tom članku ponovno naglašava važnost suradnje s Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu.

"Zemlje koje se žele priključiti EU moraju ispuniti svoje međunarodne obveze, ukljućujući lociranje i izručenje ratnih zločinaca i punu suradnju s Međunarodnim sudom u Den Haagu. To je temeljni uvjet za napredak na putu prema europskim integracijama", naglašava Rehn.

Rehn Europsku uniju 2009. vidi s "oko 27 zemalja članica" te nekoliko zemalja zapadnog Balkana i Turskom na dobrom putu prema njoj.

"Nakon 'big banga'", najvećeg proširenja EU u povijesti do kojeg je došlo 1. svibnja prošle godine kada je u EU ušlo novih 10 zemalja, "daljnje proširenje mora biti postupno i oprezno kako bi se osiguralo da ga europski građani podupiru i da Unija zadrži svoj kapacitet djelovanja", naglašava u svom članku Rehn.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙