FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Juščenkov dolazak u Auschwitz ima posebno značenje

ZAGREB, 21. siječnja 2005. (Hina) - Novi ukrajinski predsjednik ViktorJuščenko bit će među svjetskim čelnicima koji će sljedećeg četvrtkabiti nazočni 60. obljetnici oslobođenja koncentracijskog logoraAuschwitz, a njegov dolazak bit će posebice emotivan i zbog toga štoje njegov otac bio jedan od zatočenika tog logora.
ZAGREB, 21. siječnja 2005. (Hina) - Novi ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko bit će među svjetskim čelnicima koji će sljedećeg četvrtka biti nazočni 60. obljetnici oslobođenja koncentracijskog logora Auschwitz, a njegov dolazak bit će posebice emotivan i zbog toga što je njegov otac bio jedan od zatočenika tog logora.

Tijekom posljednjih godina Juščenko je nekoliko puta privatno bio u Auschwitzu, a sada dolazi u službeni posjet na poziv poljskog predsjednika Aleksandera Kwasniewskog.

Prema pisanju poljske novinske agencije PAP, Auschwitz je oduvijek imao posebno značenje za Juščenka.

U intervjuu koji je nedavno dao za jedne izraelske novine, Juščenko je kazao da je u više navrata odao počast žrtvama Auschwitza, te obećao da pod njegovom vlašću neće biti antisemitizma.

Prošle je godine, navodi PAP, Juščenko muzeju u Auschwitzu dao kopiju dosjea o svom ocu koje je pronašao u arhivima sigurnosnih službi, a koji dokazuju da je Andrej Juščenko bio jedan od zatočenika logora smrti.

Andrej Juščenko, sovjetski ratni zarobljenik i zatočenik Auschwitza broj 11367, bio je također i zatočenik logora Buchenwald i Flossenburg.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙