FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Viktor Juščenko službeno izabran za predsjednika Ukrajine

KIJEV, 10. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Prozapadnjački reformator ViktorJuščenko izabran je i službeno za predsjednika Ukrajine sa 51,99 postoglasova, prema konačnim službenim rezultatima koje je u ponedjeljakobjavilo središnje izborno povjerenstvo.
KIJEV, 10. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Prozapadnjački reformator Viktor Juščenko izabran je i službeno za predsjednika Ukrajine sa 51,99 posto glasova, prema konačnim službenim rezultatima koje je u ponedjeljak objavilo središnje izborno povjerenstvo.

"Na izborima 26. prosinca 2004. Viktor Juščenko je izabran za predsjednika Ukrajine", objavio je predsjednik povjerenstva Jaroslav Davidovič.

Nakon prebrojavanja svih glasačkih listića Juščenko je osvojio 51,99 posto, dok je njegov takmac, premijer Viktor Janukovič (koji je kasnije dao ostavku na tu dužnost) dobio 44,2 posto.

Janukovičevoj ekipi preostaje još samo jedna mogućnost pobijanje izbora, a to je podnošenje žalbu Vrhovnom sudu u roku od sedam dana pošto je središnje izborno povjerenstvo objavilo izborne rezultate. Taj bi postupak dodatno odgodio Juščenkovo službeno preuzimanje predsjedničke dužnosti, ali zapravo nema nikakvih izgleda na uspjeh.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙