FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ukrajinski Vrhovni sud potvrdio Juščenkovu izbornu pobjedu

KIJEV, 20. siječnja 2005. (Hina/Reuters/Dpa) - Ukrajinski Vrhovni sudu četvrtak je potvrdio pobjedu prozapadno orijentiranog ViktoraJuščenka na ponovljenim predsjedničkim izborima, čime je omogućenainauguracija novog predsjednika.
KIJEV, 20. siječnja 2005. (Hina/Reuters/Dpa) - Ukrajinski Vrhovni sud u četvrtak je potvrdio pobjedu prozapadno orijentiranog Viktora Juščenka na ponovljenim predsjedničkim izborima, čime je omogućena inauguracija novog predsjednika.

Nekadašnji čelnik ukrajinske Narodne banke na izborima 26. prosinca dobio je osam posto glasova više od bivšeg premijera Viktora Janukoviča.

Službeni pobjednik izbora Juščenko je postao kada je predsjednik Vrhovnog suda Anatoli Jarema oko tri sata ujutro po lokalnom vremenu objavio da je Sud odbio Janukovičevu žalbu, kojom je na legalan način želio omesti objavljivanje izbornih rezultata.

"Sudsko vijeće odlučilo je odbiti žalbu Viktora Fedoroviča Janukoviča", kazao je Jarema, dodajući da je odluka konačna i ne podliježe pravu žalbe.

Ponavljanje izbora raspisao je Vrhovni sud nakon što je zbog sumnje u nepravilnosti poništio rezultate prvog glasovanja u kojem je pobijedio Janukovič.

Nakon prvih izbora Juščenko je svoje birače pozvao na ulice kako bi ukazali na izbornu prijevaru. On sada očekuje inauguraciju, a točan datum odredit će parlament.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙