FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Plivinim tvrtkama u Hrvatskoj tehnološki višak 200 zaposlenih

ZAGREB, 19. siječnja 2005. (Hina) - U sklopu konsolidacije poslovanjafarmaceutske industrije Plive u svijetu u pojedinim poslovnimprocesima prepoznat je tehnološki višak zaposlenika, a u Plivinimtvrtkama u Hrvatskoj radi se o oko 200 zaposlenika, izvijestili sudanas iz Plive.
ZAGREB, 19. siječnja 2005. (Hina) - U sklopu konsolidacije poslovanja farmaceutske industrije Plive u svijetu u pojedinim poslovnim procesima prepoznat je tehnološki višak zaposlenika, a u Plivinim tvrtkama u Hrvatskoj radi se o oko 200 zaposlenika, izvijestili su danas iz Plive.

Kako navode u Plivi, to se ponajviše odnosi na istraživanje i razvoj za proprietary poslovanje (vlastiti lijekovi), funkcije podrške i administrativno osoblje.

Dodaju da će sve aktivnosti povezane sa zbrinjavanjem viška zaposlenika biti provedene u skladu sa zakonom i nedavno potpisanim Kolektivnim ugovorom. Zaposlenicima za čijim će poslovima prestati potreba "isplatit će se stimulativna otpremnina u prosječnom iznosu od 200.000 kuna" prema Kolektivnom ugovoru i odlukama Uprave.

U Plivi pojašnjavaju kako će se tijekom 2005. troškovi istraživanja i razvoja u proprietary segment smanjiti za 50 posto te da će se financirati samo ograničeni broj obećavajućih projekata na području antiinfektiva i antiinflamatorika, za koje je potreban značajno manji broj ljudi.

Za ostale projekte istovremeno će se jačati postojeći i razvijati novi partnerski i licencni odnosi, navode u Plivi.

Dio je to restrukturiranja Plive, u sklopu kojeg će se ta kompanija fokusirati na generičko poslovanje. Fokusiranje na generičko poslovanje, navode u Plivi, znači veću usmjerenost na razvoj novih generičkih proizvoda, bržu registraciju i izlazak tih proizvoda na tržište te u konačnici postizanje boljih financijskih rezultata.

(Hina) xrub yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙