FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vuk ponovo pred vratima Rima

RIMVuk ponovo pred vratima RimaRIM, 17. siječnja 2005. (Hina/AFP) - U talijanskom nacionalnom parkuCastelli Romani, 20 kilometara udeljenom od Rima, čuvari su pronašlileš mladog vuka, što je probudilo nade tamošnjih ekologa i oživilostrahove stočara.
RIM, 17. siječnja 2005. (Hina/AFP) - U talijanskom nacionalnom parku Castelli Romani, 20 kilometara udeljenom od Rima, čuvari su pronašli leš mladog vuka, što je probudilo nade tamošnjih ekologa i oživilo strahove stočara.

Na Apeninskom poluotoku su zabilježeni brojni čopori, posebice u Abruzzu, ali u okolici glavnog grada vuk nije viđen 70 godina.

"Pronalazak vuka u ovoj regiji veliki je uspjeh naše kampanje zaštite tih životinja", zadovoljno je rekao Daniele Badaloni, ravnatelj nacionalnog parka, prenose u ponedjeljak talijanski mediji. "Važno je da njegovu pojavu lokalni uzgojitelji ne shvate kao prijetnju", upozorio je Badaloni.

Leš mladog vuka, starog 7 mjeseci, teškog 22 kg, nađen je uz cestu u parku 12. siječnja. Usmrtio ga je automobil, a prema analizama nije jeo tri dana.

Nekoliko tjedana ranije stočari i poljoprivrednici u regiji osoblju parka slali su dojave o štetama pripisanim vuku. "Razumijem da su se stočari uzboudili, ali ne treba zaboraviti da vukovi čine manje šteta od pasa lutalica, naglasio je Badaloni.

U Italiji su vukovi zaštićena vrsta posljednjih 30-ak godina i njegov broj je u tom razdoblju sa 100 narastao na 500.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙