FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: VOA o ishodu predsjedničkih izbora

ZAGREB, 17. siječnja 2005. (Hina) - Položaj predsjednika države uHrvatskoj ima uglavnom simboličan značaj, no neki hrvatski analitičaritvrde da mnogi Hrvati smatraju predsjednika Mesića svojevrsnomprotutežom vladajućim konzervativcima iz HDZ-a, napominje postaja GlasAmerike povodom predsjedničkih izbora.
ZAGREB, 17. siječnja 2005. (Hina) - Položaj predsjednika države u Hrvatskoj ima uglavnom simboličan značaj, no neki hrvatski analitičari tvrde da mnogi Hrvati smatraju predsjednika Mesića svojevrsnom protutežom vladajućim konzervativcima iz HDZ-a, napominje postaja Glas Amerike povodom predsjedničkih izbora.

Predsjednik Stjepan Mesić ostvario je uvjerljivu pobjedu u drugom krugu izbora za predsjednika države, osvojivši tako drugi predsjednički mandat sa 66 posto glasova, a njegova protivnica Jadranka Kosor i predsjednička kandidatkinja konzervativne Hrvatske demokratske zajednice i zamjenica premijera osvojila je 34 posto glasova, objavljuje VOA.

Postaja prenosi da je predsjednik Hrvatske vlade Ivo Sanader poraz u ime Hrvatske demokratske zajednice priznao čak i prije nego što su bili objavljeni službeni rezultati. Pritom je rekao da "Hrvatska možda još nije spremna za ženu kao predsjednicu", no Ivo Sanader je također rekao i da su izbori pokazali da je HDZ još uvijek najjača stranka u državi, prenosi postaja.

Izborna kampanja predsjednika Stjepana Mesića naglašavala je njegovu ulogu pokretača liberalnih reformi, navodeći da je on pomogao u izlasku iz blokade nakon rata, te otpočinjanju pregovora o članstvu u Europskoj uniji, objavljuje Glas Amerike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙