FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abas naredio svojim službama sigurnosti da spriječe napade

RAMALLAH, 17. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Predsjednik Palestinskesamuprave Mahmud Abas je naredio u ponedjeljak svojim službamasigurnosti da spriječe sve napade na Izrael, rekao je jedan visokidužnosnik tih službi.
RAMALLAH, 17. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Predsjednik Palestinske samuprave Mahmud Abas je naredio u ponedjeljak svojim službama sigurnosti da spriječe sve napade na Izrael, rekao je jedan visoki dužnosnik tih službi.

"Abu Mazen nam je naredio da spriječimo svako nasilje prema Izraelu", rekao je taj neimenovani dužnosnik, prenosi AFP.

On je precizirao da je ta uputa dana tijekom Abasovog susreta s premijerom Ahmedom Koreijem i ministrom unutarnjih poslova Ahmedom Balaawijem u nazočnosti dužnosnika svih službi sigurnosti.

Abas je naredio i uključenje Brigada mučenika al-Aqse u palestinske službe sigurnosti, rekao je u ponedjeljak jedan dužnosnik tih službi.

"Donešena je odluka o uključenju članova Brigada mučenika al-Aqse u palestinske službe sigurnosti. Abu Mazen (ratno ime Mahmuda Abasa) nas je zatražio da to učinimo što prije", rekao je taj neimenovani dužnosnik.

On je naglasio da će članovi te oružane skupine povezane s Abasovim Fatahom, koja je pokrenula stotine napada na Izrael "nastaviti raditi svoj posao u Palestinskoj samoupravi".

Brigade su s još dvije oružane skupine preuzele odgovornost za samoubilački napad izveden u četvrtak navečer na prijelazu između Izraela i pojasa Gaze, u kojem su ubijena tri Izraelca.

Nakon te operacije, izraelski premijer Ariel Sharon je zaledio sve kontakte s Abasovom Palestinskom samoupravom, Izrael je od tada uputio Abasu brojne pozive na prekid anti-izraelskih napada.

Ministar zadužen za pregovore Saeb Erakat je izjavio da Palestinci "odbacuju prijetnje i pritiske Izraela, koji se trebaju vratiti za pregovarački stol i dogovoriti završetak nasilja dviju strana, sukladno mirovnim smjernicama, posljednjem međunarodnim mirovnom planu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙