FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pentagon protiv afrodizijaka za homoseksualnost

WASHINGTON, 16. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Američka vojskaodbacila je prijedlog iz 1994. da razvije "afrodizijak" koji ćepotaknuti homoseksualnu aktivnost među neprijateljskim vojnicima,objavili su u nedjelju predstavnici ministarstva obrane.
WASHINGTON, 16. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Američka vojska odbacila je prijedlog iz 1994. da razvije "afrodizijak" koji će potaknuti homoseksualnu aktivnost među neprijateljskim vojnicima, objavili su u nedjelju predstavnici ministarstva obrane.

Ideja da se potiče homoseksualnost među neprijateljskim vojnicima pojavila se u dokumentu s kojega je skinuta oznaka tajnosti, a riječ je o zahtjevu laboratorija u zračnoj bazi Wright Patterson u Ohiju za financiranje istraživanja kemijskog oružja koje neće uzrokovati smrt.

Prijedlog je zahtijevao razvoj kemikalija koje utječu na ljudsko ponašanje "tako da negativno utječu na disciplinu i moral neprijateljskih postrojba".

"Jedan neukusan, ali totalno nesmrtonosan primjer bili bi snažni afrodizijaci, osobito ako bi kemikalija istovremeno izazivala homoseksualno ponašanje", kaže se u tom dokumentu do kojega je došla organizacija Sunshine Project, skupina koja ga je objavila na internetu.

Zrakoplovni istraživački laboratorij još je predložio upotrebu kemikalija koje bi se širile po neprijateljskim položajima kako bi se privukli kukci koji bodu i grizu te glodavci i veće životinje.

Bilo je još zanimljivih zamisli: stvaranje "snažna i trajna zadaha iz usta", kako bi se mogli nanjušiti borci koji se pokušavaju umiješati među civile.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙