FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bagdad: Američka vojska ubila sedam iračkih napadača

BAGDAD, 14. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Američka je vojska u četvrtaknavečer ubila sedam Iračana u trenutku kada su se spremali ispalitigranatu u blizini jedne džamije u sjevernom Bagdadu, izvijestilo je upetak iračko ministarstvo unutarnjih poslova.
BAGDAD, 14. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Američka je vojska u četvrtak navečer ubila sedam Iračana u trenutku kada su se spremali ispaliti granatu u blizini jedne džamije u sjevernom Bagdadu, izvijestilo je u petak iračko ministarstvo unutarnjih poslova.

"Američka patrola locirala je skupinu od sedam muškaraca u trenutku kada su se spremali ispaliti granatu u blizini sunitske džamije Abu Hanifa u četvrti Al-Adhamiya u Bagdadu", rekao je dužnosnik ministarstva želeći ostati anoniman. Također je kazao kako je pritom poginulo sedam Iračana.

Informaciju je potvrdio zamjenik zapovjednika američkih vojnih snaga u Bagdadu, general Jeffrey Hammond, dodavši kako je vojska ranije primila dojavu o mogućem napadu u tom području.

Pripadnici Prve američke konjičke divizije opkolili su područje, spriječivši napadače u njihovoj namjeri. General Hammond novinarima je pokazao fotografije na kojima su mrtva tijela dvojice napadača, a lica su im zamaskirana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙