FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Projekcije izlaznih anketa: Mesić osvojio drugi predsjednički mandat

ZAGREB, 16. siječnja 2005. (Hina) - Prema rezultatima izlaznih anketakoje su u nedjelju na 200-injak biračkih mjesta napravile agencijePuls i GfK, a poslije 19 sati, nakon zatvaranja birališta objavilehrvatske televizijske postaje, Stjepan Mesić pobijedio je JadrankuKosor i osvojio drugi predsjednički mandat.
ZAGREB, 16. siječnja 2005. (Hina) - Prema rezultatima izlaznih anketa koje su u nedjelju na 200-injak biračkih mjesta napravile agencije Puls i GfK, a poslije 19 sati, nakon zatvaranja birališta objavile hrvatske televizijske postaje, Stjepan Mesić pobijedio je Jadranku Kosor i osvojio drugi predsjednički mandat.

Prema izlaznoj anketi Pulsa u kojoj je anketirano oko 20 tisuća građana, Stjepan Mesić osvojio je 70,85 posto glasova, a protukandidatkinja Jadranka Kosor 29,15 posto glasova.

Rezultati obje ankete, naglašeno je u prvim javnim istupima Pulsa i GfK-a, barataju podacima prikupljenim do 17 sati, a izlaznim anketama nisu obuhvaćena birališta u inozemstvu.

Nakon objave tih procjena glasnogovornica izbornog stožera Stjepana Mesića Marijana Petir izjavila je kako rezultate ne može komentirati prije nego što to učini Državno izborno povjerenstvo, no rekla je kako je anketa opravdala njihova očekivanja.

U prvom krugu predsjedničkih izbora agencije su također radile izlazne ankete, a s podacima su izišle nešto prije i odmah po zatvaranju birališta. Odstupanja njihovih od rezultata izbora Državnog izbornog povjerenstva (DIP) bila su i do pet posto, a to se, objasnili su naknadno u agencijama, dogodilo jer anketama nisu bila obuhvaćena biračka mjesta u inozemstvu i zato što su birači J. Kosor češće odbijali reći za koga su glasovali.

Prve privremene neslužbene rezultate izbora DIP će objaviti iza ponoći, kada prestaje izborna šutnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙