FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Airbus čeka na odluku Kine

PEKING, 16. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Za Airbus A380, najvećizrakoplov na svijetu, dosad je zabilježeno 139 čvrstih narudžbi širomsvijeta, a još uvijek se čeka na odluku Kine, zemlje koja kupujenajviše aviona, dok vremenski pritisak raste zbog približavanjaOlimpijskih igara u Pekingu 2008.
PEKING, 16. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Za Airbus A380, najveći zrakoplov na svijetu, dosad je zabilježeno 139 čvrstih narudžbi širom svijeta, a još uvijek se čeka na odluku Kine, zemlje koja kupuje najviše aviona, dok vremenski pritisak raste zbog približavanja Olimpijskih igara u Pekingu 2008.

Tajne oko pregovora o kupnji A380 dobro su čuvane. "U pregovorima smo sa svim potencijalnim kupcima", rekao je Gu Ming, glasnogovornik Airbusa u Kini, ali nije pojasnio o kojim se kineskim kompanijama radi.

"Postoje špekulacije da će se kineska narudžba objaviti u trenutku predstavljanja" A380 u Toulouseu 18. siječnja, rekao je analitičar Peter Negline iz Hong Konga.

Po nedjeljnom Sunday Timesu, Kina ima namjeru naručiti 5 zrakoplova tog tipa i razmotriti kupnju još pet, a slično je i s Hong Kongom.

Objava kineskih naruždbi očekivala se već tijekom posjeta francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca u listopadu, a potom ponovno prigodom posjete njemačkog kancelara Gerharda Schroedera u prosincu.

Kina povodom Olimpijskih igara 2008. očekuje povećanje posjeta stranaca, a raste i broj zemalja u koje putuju kineske turističke skupine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙