FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pupovac pozvao Vladu i DIP da se očituju o letcima "templara"

ZAGREB,14. siječnja(Hina) - Predsjednik SDSS-ova Kluba zastupnika uHrvatskom saboru Milorad Pupovac zatražio je danas od Vlade iDržavnoga izbornog povjerenstva (DIP) da se očituju o letcima koje jeneregistrirana udruga Templari jučer distribuirala na području Splita,Solina i Zadra, a kojima su građane pozvali da ne glasuju zapredsjedničkog kandidata Stjepana Mesića, kojega "templari" nazivaju"srpskim zetom".
ZAGREB,14. siječnja(Hina) - Predsjednik SDSS-ova Kluba zastupnika u Hrvatskom saboru Milorad Pupovac zatražio je danas od Vlade i Državnoga izbornog povjerenstva (DIP) da se očituju o letcima koje je neregistrirana udruga Templari jučer distribuirala na području Splita, Solina i Zadra, a kojima su građane pozvali da ne glasuju za predsjedničkog kandidata Stjepana Mesića, kojega "templari" nazivaju "srpskim zetom".

Mesićeve birače "templari" doživljavaju, pak, kao "agresivnu manjinu ultraljevičara, bezvjeraca, autonomaša, građane srpske, bošnjačke i ostalih manjina koje su se okupile i zdušno podržavaju srpskog zeta Mesića".

Pupovac je, na konferenciji za novinare u Saboru, ocijenio da je riječ o pokušaju širenja straha i sprječavanja ljudi da iziđu na izbore.

"Taj je letak atak na osnovne ustavne i demokratske vrijednosti države, a budući da se njegovi autori pozivaju na katoličanstvo, kompromitira i osnovne ekumenske vrijednosti, te napada elementarnu laičku prirodu naše države i ulogu Predsjednika RH", ocijenio je Pupovac.

Kazao je i kako ga je iznenadila činjenica da je protiv počinitelja podignuta tek prekršajna prijava.

Pupovac smatra da bacanje letaka takvog sadržaja iziskuje kaznenu odgovornost po dvije osnove - kao pokušaj narušavanja regularnosti predsjedničkih izbora te zbog širenja međuvjerske i međunacionale netrpeljivosti.

Ocijenio je i da je letak posljedica završnice predsjedničke kampanje, koja je, smatra Pupovac, "više usmjerena prema ratu i ratnim podjelama, nego prema miru i jačanju građanskih institucija i povjerenja u Republiku Hrvatsku".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙