FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Msgr. Mrzljak primio poljskog parlamentarca Zawiszu

ZAGREB, 14. siječnja 2005. (Hina) - Pomoćni zagrebački biskup JosipMrzljak i generalni vikar Vladimir Stanković primili su danas uzagrebačkom Nadbiskupskom dvoru poljskoga parlamentarca ArturaZawiszu, člana parlamentarnog kluba kršćanske orijentacije "Pravo ipravednost".
ZAGREB, 14. siječnja 2005. (Hina) - Pomoćni zagrebački biskup Josip Mrzljak i generalni vikar Vladimir Stanković primili su danas u zagrebačkom Nadbiskupskom dvoru poljskoga parlamentarca Artura Zawiszu, člana parlamentarnog kluba kršćanske orijentacije "Pravo i pravednost".

Zawisza boravi u posjetu Hrvatskoj gdje je na više znanstvenih i političkih foruma, kako je izvijestio Ured zagrebačkog nadbiskupa za odnose s javnošću, govorio o poljskom Zakonu o planiranju obitelji, zaštiti ljudskog zametka i uvjetima dopuštenja prekida trudnoće, koji je 1993. potpisao tadašnji poljski predsjednik Lech Walesa.

Poljski parlamentarac izložio je i sadašnje raspoloženje političke i građanske javnosti o zaštiti života u Poljskoj koje se i nakon primanja te zemlje u Europsku uniju nije promijenilo, pa je poljsko zakonodavstvo u tom pogledu slično onome u Irskoj, Portugalu i na Malti.

Istaknuo je kako je Poljska za vrijeme pristupnih pregovora osigurala pravo da se Europska unija ne će miješati u poljsko zakonodavstvo u pogledu zaštite ljudskog života.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙