FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Državni tajnik za zdravstvo na Europskoj konferenciji o mentalnom zdravlju

ZAGREB, 14. siječnja 2005. (Hina) - Izaslanstvo Ministarstva zdravstvai socijalne skrbi predvođeno državnim tajnikom Velimirom Božikovimsudjelovat će na Europskoj ministarskoj konferenciji o mentalnomzdravlju koja se održava u Helsinkiju od 12. do 15. siječnja,priopćeno je danas iz Ministarstva.
ZAGREB, 14. siječnja 2005. (Hina) - Izaslanstvo Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi predvođeno državnim tajnikom Velimirom Božikovim sudjelovat će na Europskoj ministarskoj konferenciji o mentalnom zdravlju koja se održava u Helsinkiju od 12. do 15. siječnja, priopćeno je danas iz Ministarstva.

Božikov će 13. siječnja govoriti o mentalnom zdravlju u Hrvatskoj i prilagodbi hrvatskog zakonodavstva standardima EU na tom području.

Konferenciju organizira Svjetska zdravstvena organizacija, a na njoj sudjeluju predstavnici više od 50 država, UN-a i EU-a, međuvladinih organizacija i nevladinih udruga.

Cilj konferencije je razmotriti stanje u europskim zemljama, uz poseban osvrt na nužnost aktivne prevencije mentalnih problema uspostavom učinkovitih zdravstvenih sustava i cjelovitih zdravstvenih politika u njegovanju mentalnog zdravlja populacije.

Bit će govora i o potrebi otklanjanja društvenih predrasuda prema osobama s mentalnim poteškoćama kao važnog aspekta poštivanja ljudskih prava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙