FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Al-Yawar: Izbori se "moraju se održati predviđenog datuma"

PARIZ, 13. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Privremeni irački predsjednikGhazi al-Yawar rekao je u četvrtak u Parizu da se opći izbori u Iraku,predviđeni za 30. siječnja, moraju održati na taj datum i pozvao jesve Iračane da ispune svoju dužnost i izađu na izbore.
PARIZ, 13. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Privremeni irački predsjednik Ghazi al-Yawar rekao je u četvrtak u Parizu da se opći izbori u Iraku, predviđeni za 30. siječnja, moraju održati na taj datum i pozvao je sve Iračane da ispune svoju dužnost i izađu na izbore.

"To će biti slobodni i sto posto pošteni izbori", rekao je al-Yawar nakon ručka s francuskim predsjednikom Jacquesom Chiracom.

"Danas smo u punom političkom procesu i želimo da uspije u interesu svih Iračana koji odbacuju nasilje kao način političkog djelovanja", dodao je.

"Multinacionalne snage su tu. One trebaju pomoći u uspostavi sigurnosti u Iraku. Pozvala ih je iračka vlada i one će otići čim osposobimo potrebne snage sigurnosti kadre uspostaviti sigurnost na cijelom iračkom području", rekao je.

Na pitanje o zadržavanju stranih baza u Iraku, uglavnom američkih, on je istaknuo da tu "odluku neće donijeti prijelazna vlada, već ona koju izabere irački narod".

Ghazi al-Yawar je rekao da se nada "najvećem i najreprezentativnijem mogućem sudjelovanju na tim izborima".

On sam je sunit, ali je naglasio da je "prije svega Iračanin, prije pripadnosti bilo kojem plemenu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙