FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 13. siječnja

ZAGREB, 13 siječnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 13. siječnja.
ZAGREB, 13 siječnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 13. siječnja.

BEČ - Slovenski ministar vanjskih poslova i predsjedatelj OESS-a Dmitrij Rupel govorit će o prioritetima slovenskog predsjedanja Organizacijom za europsku sigurnost i suradnju na uvodnom zasjedanju Stalnog vijeća OESS-a.

HAAG - Nastavlja se suđenje bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću pred Haaškim sudom.

BEOGRAD - Nastavlja se suđenje 13 optuženika za atentat na premijera Zorana Đinđića 12. ožujka 2003. U tom postupku pred Specijalnim sudom za borbu protiv organiziranog kriminala prvooptuženi je Milorad Ulemek Legija, bivši zapovjednik Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije. U nastavku dokaznog postupka, kako je najavljeno, trebali bi biti saslušani dužnosnici bivše srbijanske vlade, ali i tajnik sadašnje vlade Dejan Mihajlov, koji je izjavio da negdašnji Đinđićevi suradnici znaju tko je kriv za atentat na premijera.

STRASBOURG - Završava zasjedanje Europskog parlamenta, na kojem bi trebalo biti poduprto izvješće s pozivom na potporu novom Ustavu EU-a, a Europska komisija trebala bi iznijeti planove za pomoć područjima stradalima u tsunamiju.

TEL AVIV - Visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana za posjeta Izraelu sastat će se s premijerom Arielom Sharonom i ministrom vanjskih poslova Silvanom Shalomom.

PARIZ - Dva tjedna uoči parlamentarnih izbora u Iraku francuski predsjednik Jacques Chirac sastat će se s privremenim iračkim predsjednikom Ghazijem al-Yaouarom.

WASHINGTON -Povjerenica Europske unije za vanjske poslove Benita Ferrero-Waldner boravi u posjetu SAD, tijekom kojeg bi se trebala sastati s američkim državnim tajnikom Colinom Powellom i njegovom nasljednicom, sadašnjom savjetnicom za nacionalnu sigurnost Condoleezzom Rice

MOSKVA - Japanski ministar vanjskih poslova Nobutaka Machimura za posjeta Moskvi sastaje se s ruskim kolegom Sergejom Lavrovom (do 15,01).

WASHINGTON - Organizacija za zaštitu ljudskih prava Human Rights Watch (HRW) objavit će 15. godišnje Izvješće o stanju ljudskih prava u više od 60 zemalja od studenoga 2003. do studenoga 2004.

MADRID - Španjolski premijer Jose Luis Rodriguez Zapatero razgovarat će s baskijskim premijerom Juanom Joseom Ibarretxeom o planu da ta regija dobije praktičnu neovisnost o Madridu.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Đurđa Beraković

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Popodne: Domagoj Janković, Darko Vlahović

Večer: Duška Gerić Koren

Tel.: **385-1-4808645

Fax.: **385-1-4808-822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙