FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sudanski predsjednik želi postići mir u Darfuru

KARTUM, 12. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Sudanski predsjednik Omaral-Bashir izjavio je u srijedu da želi postići mir u pokrajini Darfur(na zapadu Sudana), kao što je zaključio mir s pobunjenicima na juguzemlje.
KARTUM, 12. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Sudanski predsjednik Omar al-Bashir izjavio je u srijedu da želi postići mir u pokrajini Darfur (na zapadu Sudana), kao što je zaključio mir s pobunjenicima na jugu zemlje.

Pred više tisuća svojih pristaša iz Nacionalnog kongresa (CN, stranka na vlasti), koji su ga dočekali po njegovu povratku iz Nairobija, gdje je potpisao mirovni ugovor s pobunjenicima na jugu, Bashir je rekao: "Naša radost nije potpuna jer u Darfuru još ima sukoba, izbjeglica i raseljenih osoba".

"Sada moramo raditi na rješavanju tog sukoba kao što smo učinili kako bismo riješili problem na jugu. Sada je naša glavna briga da riješimo sukob u Darfuru", dodao je sudanski predsjednik.

U sukobu u Darfuru koji je izbio u veljači 2003. ubijeno je oko 70.000 ljudi, 1,5 milijun je raseljeno, a oko 200.000 je izbjeglo u Čad.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙