FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Colin Powell stigao u Nairobi

NAIROBI, 7. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Američki državni tajnik ColinPowell je stigao u petak navečer u Nairobi gdje će u nedjelju nazočitipotpisivanju mirovnog sporazuma između sudanske vlade i pobunjenika sjuga zemlje.
NAIROBI, 7. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Američki državni tajnik Colin Powell je stigao u petak navečer u Nairobi gdje će u nedjelju nazočiti potpisivanju mirovnog sporazuma između sudanske vlade i pobunjenika s juga zemlje.

Dosadašnji državni tajnik SAD, koji će napustiti tu funkciju za nekoliko dana, bit će svjedok potpisivanja sporazuma u nedjelju između sudanskog predsjednika Omara al-Bechira i čelnika pobunjenika Sudanskog narodnog pokreta oslobođenja (SPLM) Johna Garanga.

Sporazumom bi se trebao okončati građanski rat koji je izbio 1983. između SPLM, nastalog na jugu, s većinskim kršćanskim stanovništvom i arapsko-muslimanskog sjevera. U sukobu je poginulo najmanje 1,5 milijuna osoba i četiri milijuna osoba je raseljeno.

Powell bi se u subotu i nedjelju trebao sastati s članovima kenijske vlade i sa sudanskim dužnosnicima govoriti o krizi u Darfuru.

Powell je upravo završio turneju po zemljama Azije nastradalim u tsunamiju koji je odnio više od 150.000 života.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙