FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 12. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 12. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ČAKOVEC - Na zahtjev Općinskoga državnog odvjetništva u Čakovcu policija je na Pulmološkom i Patološkom odjelu Županijske bolnice u Čakovcu provela kriminalističku obradbu u vezi sa smrću 65-godišnjeg pacijenta, izvijestio je načelnik međimurske Policijske uprave Ivan Sokač. Dežurni liječnik i medicinska sestra na Pulmološkom odjelu utvrdili su smrt pacijenta J.L. 31. prosinca nakon 3 sata, te je tijelo nakon uobičajena liječničkog postupka dopremljeno na Patološki odjel u rashladnu komoru. Ravnatelj bolnice dr. Franjo Fundak izjavio je da se izvješće bolničkog Povjerenstva za stručni rad i nadzor razlikuje od izvješća dežurne patologinje, koja je uočila da je tijelo u neuobičajenu položaju za mrtvaca i utvrdila je da je preminuo četiri sata kasnije nego je ubilježeno, odnosno da je umro od pothlađivanja. Prikupljene obavijesti i medicinsku dokumentaciju o liječenju i smrti pacijenta policija je dostavila Općinskom državnom odvjetništvu.

ZAGREB - Zagrebačka policija noćas je zatekla dvojicu mladića kako na Trgu maršala Tita na tablu s nazivom trga postavljaju naljepnicu s natpisom "Trg najvećeg hrvatskog zločinca". Dvojicu mladića, u dobi od 21 i 24 godine, u postavljanju naljepnice noćas oko 2,30 sati zatekla je policijska ophodnja i odvela ih na prekršajnu obradu. Mladići su prekršajnom sudu prijavljeni zbog vrijeđanja moralnih osjećaja građana, za što je predviđena novčana kazna. Policija je izvijestila da traga i za nepoznatim počiniteljima koji su u noći s ponedjeljka na utorak u parku zagrebačkog naselja Trnsko, između stakla i podloška samostojećeg panoa umetnuli plakat "Udruga štovatelja poglavnika NDH dr. Ante Pavelića" i dvije crno-bijele fotografije na kojima se nalaze ustaški dužnosnici Rafael Boban, Ante Pavelić i Jure Francetić, te slovo "U" s grbom NDH.

ZAGREB - Saborsko Predsjedništvo prošireno čelnicima klubova zastupnika usuglasilo je danas glavninu izmjena saborskog Poslovnika koje trebaju zajamčiti normalizaciju rada Sabora, a konačan tekst izmjena dogovorit će se u ponedjeljak. Uvjeren sam da ćemo u ponedjeljak sve konačno usuglasiti i izmjene poslati Odboru za Ustav i Poslovnik, a potom i Saboru, izjavio je novinarima predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks. Predsjedništvo je dogovorilo sastav novog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa u kojem bi bili Marija Bajt (HDZ), Nikola Mak (manjine), Josip Leko (SDP) i Pejo Trgovčević (HSP), te kao vanjski članovi Deša Mlikotin Tomić, Zlata Đurđević i Zorislav Antun Petrović. Sabor bi Povjerenstvo trebao imenovati na početku 12. sjednice, a strankama je ostavljeno da procjene što će se dogoditi s četiri predložena istražna povjerenstava.

ZAGREB - Državni tajnik za zdravstvo Velimir Božikov odbacio je danas optužbe dvaju sindikata zdravstva da se oglušuje na stajališta premijera Ive Sanadera i Državnog odvjetništva o Strukovnom kolektivnom ugovoru (SKU) za liječnike i stomatologe. Božikov u priopćenju odbacuje tvrdnje Samostalnog sindikata zdravstva i Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara ističući da je poduzeo sve postupke u cilju realizacije Zaključka Vlade od 29. prosinca o tom pitanju. Božikov neosnovanom ističe tvrdnju da opstruira provođenje referenduma zakazanog za 19. siječnja o prihvaćanju Granskog kolektivnog ugovora za zdravstvo "jer Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi pravovremeno poduzima sve propisane aktivnosti za provedbu referenduma".

RIJEKA - Europska komisija tražit će od Hrvatske plan smanjivanja državnih potpora u brodogradnji, a Hrvatska će nastojati osigurati što dulji rok prilagodbe, i do 20 godina, kazao je na konferenciji za novinare u riječkom brodogradilištu "3. maj" državni tajnik za gospodarstvo Vladimir Vranković. Dometnuo je da je konačni cilj da se državne potpore u brodogradnji svedu na iznose potpora u EU-u i da se utvrdi novi sustav potpora. Prosječni iznos subvencija EU za brodogradilišta je oko 9,5 posto vrijednosti broda, a subvencijama u EU-u drže sve državne potpore, uključujući i iznose odobrenih jamstava za osiguranje zajma, naveo je Vranković, dok Hrvatska daje potporu od 10 posto subvencija za izgradnju broda i 10 posto za izgradnju broda za domaćeg naručitelja. Državni tajnik pretpostavlja da će država brodogradilištu u stečaju ipak isplatiti 3,5 milijuna kuna subvencija za isporučenu platformu te očekuje da država preuzme vlasništvo.

ZAGREB - Čelnici HSLS-a osvrnuli su se danas na navodni dogovor HDZ-a i SDP-a o odustajanju od osnivanja saborskih istražnih povjerenstava, ističući da bi se činjenica da su se o tome dogovorile dvije najjače stranke, u trenutku kad ne funkcionira Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, u javnosti mogla doživjeti kao pokušaj tih stranaka da obrane svoje ljude, rekli su na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru predsjednik i potpredsjednica HSLS-a Ivan Čehok i Đurđa Adlešić. HSLS se protivi "besmislenom ratu s istražnim povjerenstvima" i prijedlozima za osnivanje čak šest povjerenstava, koje su pred kraj prošle godine najavile parlamentarne stranke. Zauzimaju se, međutim, za dogovor svih stranaka, kao i za što skorije imenovanje novog sastava povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

ZAGREB - Izborni stožer HDZ-ove kandidatkinje Jadranke Kosor u cijelosti odbacuje, kako je naveo, podmetanja iz stožera Stjepana Mesića izrečena na današnjoj tiskovnoj konferenciji, istaknuvši da kampanju gospođe Kosor isključivo financira samo HDZ. "Upravo suprotno od neistinitih tvrdnja gospođe Štefanije Balog, a radi istinita informiranja javnosti, ponavljamo da kampanju gospođe Kosor financira samo HDZ, što je jasno navedeno u Izvješću o financiranju Državnom izbornom povjerenstvu", stoji u priopćenju. Tvrdi se suprotno "od stožera Stjepana Mesića, koji donatore ima i iz stranih zemalja što je Zakonom o financiranju predsjedničke kampanje zabranjeno, u financiranju kampanje Jadranke Kosor nije prekršena niti jedna njegova odredba".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙