FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječko poglavarstvo 50 tisuća kuna za žrtve tsunamija - o uklanjanju automobila zbog predizbornog skupa J.Kosor

OSIJEK,12. siječnja(Hina) - Osječko Gradsko poglavarstvo odlučilo je nadanašnjoj sjednici da žrtvama nedavne prirodne katastrofe u južnojAziji pošalje jednokratnu financijsku potporu od 50.000 kuna.
OSIJEK,12. siječnja(Hina) - Osječko Gradsko poglavarstvo odlučilo je na današnjoj sjednici da žrtvama nedavne prirodne katastrofe u južnoj Aziji pošalje jednokratnu financijsku potporu od 50.000 kuna.

Sredstva se odobravaju u sklopu akcije za pomoć žrtvama potresa i plimnog vala u tom području, koju je pokrenula Udruga gradova u RH, a bit će uplaćena na račun Hrvatskog Crvenog križa (HCK).

Osječki dogradonačelnik Zlatko Benašić tijekom sjednice reagirao je na, kako je rekao, neprihvatljivo ponašanje policije tijekom jučerašnjeg predizbornog skupa predsjedničke kandidatkinje HDZ-a Jadranke Kosor. Policija je, tvrdi Benašić, radi osiguranja premijera Sanadera, predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa te kandidatkinje Kosor, dala nalog nadležnoj gradskoj službi da premjesti automobile parkirane kod Sportske dvorane "Zrinjevac", gdje se održavao skup, na drugo područje, a bez znanja njihovih vlasnika, zbog čega su građani morali sami tražiti svoja vozila po gradu.

Odgovarajući na upite novinara o tom slučaju tijekom današnje press-konferencije u osječko-baranjskoj Policijskoj upravi, načelnik Sektora policije te PU Damir Takač rekao je da premijer i predsjednik Sabora imaju status zaštićenih osoba 1. kategorije, a da tijekom predizborne kampanje status zaštićene osobe ima i kandidatkinja Jadranka Kosor.

Dodao je kako je na temelju postojećih zakonskih odredaba o sigurnom boravku takvih osoba policija poduzela određene mjere, pa je petnaestak vozila sklonjeno s parkirališta, jer se morao osigurati prostor za vozila zaštićenih osoba i njihovu pratnju.

"Provjerili smo sva vozila i neke vlasnike smo uspjeli pronaći pa su ih na našu zamolbu sami uklonili. Za ostalih desetak vozila nismo uspjeli kontaktirati vlasnike, pa su nakon toga premještena na prostor budućeg autobusnog kolodvora, gdje su ih čuvali policijski službenici. O tome su obaviještena nadležna operativna dežurstva, a svi građani koji su nam se javili tijekom predizbornog skupa bili su upoznati gdje su premještena i mogli su otići po njih", ustvrdio je Takač.

Dodao je da građani čija su vozila premještena neće snositi nikakve troškove za taj postupak, a da su, primjerice, uklonjena i vozila nekih od organizatora skupa, kao i pjevača Dražena Žanka, koji je sudjelovao u estradnom dijelu skupa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙