FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Powell u Bangkoku izrazio solidarnost SAD-a

BANGKOK, 4. siječnja 2005. (Hina) - Američki državni tajnik ColinPowell je u utorak nakon razgovora u Bangkoku, gdje je započeo turnejupo zemljama opustošenim u tsunamijima, izrazio solidarnost SAD-a zbogžrtava te katastrofe u Aziji.
BANGKOK, 4. siječnja 2005. (Hina) - Američki državni tajnik Colin Powell je u utorak nakon razgovora u Bangkoku, gdje je započeo turneju po zemljama opustošenim u tsunamijima, izrazio solidarnost SAD-a zbog žrtava te katastrofe u Aziji.

"Mi smo uz vas u toj krizi", rekao je Powell na konferenciji za novinare sa svojim tajlandskim kolegom Surakiartom Sathirathaijem.

"Posljedice tsunamija su tragedija za cijeli svijet", dodao je i obećao stalnu američku podršku na financijskom i vojnom planu u obnovi.

Washington je obećao 350 milijuna dolara i Powell je u ponedjeljak navečer po dolasku u Tajland rekao da ne donosi vijest o povišenju te pomoći, ali da bi SAD mogle kasnije procijeniti potrebe.

Powell u Aziji vodi američkog izaslanstvo u kojem se nalaze guverner Floride Job Bush, brat američkog predsjednika i visoki dužnosnici Agencije za međunarodni razvoj. Jedan od zadataka te misije je procijeniti potrebe i omogućiti bolju raspodjelu pomoći.

On je razgovarao tijekom jutra s premijerom Thaksinom Shinawatrom i sredinom dana će otići u ljetovalište Phuket gdje je ukupno stradalo 5.200 osoba.

Prema dosadašnjim podacima u katastrofi je poginulo oko 145.000 ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙