FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Colin Powell doputovao u Indoneziju

DŽAKARTA, 4. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Američki državni tajnik ColinPowell doputovao je u utorak navečer u Indoneziju u sklopu svojeturneje po azijskim zemljama u kojima je u razornom tsunamiju smrtnostradalo više od 145.000 ljudi.
DŽAKARTA, 4. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Američki državni tajnik Colin Powell doputovao je u utorak navečer u Indoneziju u sklopu svoje turneje po azijskim zemljama u kojima je u razornom tsunamiju smrtno stradalo više od 145.000 ljudi.

Po dolasku u Tajland šef američke diplomacije treba se prvo sastati s indonezijskim ministrom vanjskih poslova Hasanom Wirayudom.

Powell je u zrakopolovu za Bangkok rekao novinarima da je svrha njegova puta "pokazati solidarnost SAD-a sa zemljama na tom području, utvrditi stanje na terenu i vidjeti što još možemo učiniti".

No dodao je da ne donosi vijest o izdvajanju dodatne pomoći uz 350 milijuna dolara koliko je obećao Washington kojeg optužuju da oteže s davanjem veće pomoći.

Powell će u četvrtak u Džakarti sudjelovati na sastanku na vrhu Organizacije zemalja jugoistočne Azije (Asean) koji će biti proširen na druge zemlje i institucije, a bit će posvećen tsunamiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙