FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: promet u distributivnoj trgovini 28 mlrd kn

ZAGREB, 11. siječnja 2005. (Hina) - U distributivnoj trgovini u Zagrebuje u trećem tromjesečju prošle godine ostvaren promet u iznosu većemod 27,98 milijardi kuna, dok je ukupni promet u zagrebačkojdistributnoj trgovini u prvih devet mjeseci 2004. godine iznosio višeod 78,8 milijardi kuna, objavio je Odjel za statistiku Gradskog zavodaza planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša.
ZAGREB, 11. siječnja 2005. (Hina) - U distributivnoj trgovini u Zagrebu je u trećem tromjesečju prošle godine ostvaren promet u iznosu većem od 27,98 milijardi kuna, dok je ukupni promet u zagrebačkoj distributnoj trgovini u prvih devet mjeseci 2004. godine iznosio više od 78,8 milijardi kuna, objavio je Odjel za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša.

Najveći dio prometa u distributivnoj trgovini u trećem tromjesečju prošle godine, odnosno gotovo 23 milijarde kuna, realiziran je u trgovačkim djelatnostima, dok je promet u netrgovinskim djelatnostima iznosio 5,03 milijarde kuna.

Najveći je promet pritom ostvaren u u trgovini na veliko i posredovanju u trgovini - veći od 13,78 milijardi kuna (48,3 posto ukupnog prometa).

Slijede trgovina na malo i popravci predmeta za kućanstvo, gdje je ostvaren promet u iznosu većem od 5,8 milijardi kuna, dok je u trgovini motornim vozilima i njihovom održavanju te trgovini na malo motornim gorivima i mazivima zabilježen promet od 3,3 milijarde kuna.

Prema podacima Odjela za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša, na kraju rujna prošle godine u distributivnoj trgovini u Zagrebu bilo je zaposleno 70.588 radnika, a tvrtke obuhvaćene ovim statističkim izvješćem imale su 7.236 prodavaonica, odnosno servisa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙