FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Kutini izmjerena povećana koncentracija amonijaka

KUTINA, 9. siječnja 2005. (Hina) - Državni centar za obavješćivanjeizvijestio je večeras da je u Kutini danas izmjerena povećanakoncentracija amonijaka u zraku. Izmjereno je 600 mikrograma amonijakapo prostornome metru, a dopuštena je koncentracija 250 mikrograma.
KUTINA, 9. siječnja 2005. (Hina) - Državni centar za obavješćivanje izvijestio je večeras da je u Kutini danas izmjerena povećana koncentracija amonijaka u zraku. Izmjereno je 600 mikrograma amonijaka po prostornome metru, a dopuštena je koncentracija 250 mikrograma.

Petrokemija je koncentraciju amonijaka izmjerila nakon upozorenja iz Gradskog centra za obavješćivanje, koji je od građana dobio dojave da se u gradu osjeća nesnosan miris amonijaka.

Prema nepotvrđenim informacijama, koncentracija amonijaka je povećana jer je u Tvornici umjetnih gnojiva počeo raditi pogon dušične kiseline, koji je ispustio u zrak manju količinu amonijaka, što se događa na početku rada, a istočni vjetar ju je odnio u grad, kaže se u priopćenju Državnog centra za obavješćivanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙