FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Eastwoodov "Million Dollar Baby" film godine

LOS ANGELES, 9. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Vodeći američkikritičari proglasili su boksačku sagu "Million Dollar Baby" ClintaEastwooda najboljim filmom u 2004., a njegovu zvijezdu Hilary Swanknajboljom glumicom, zajedno s Britankom Imeldom Staunton, za ulogu udrami "Vera Drake".
LOS ANGELES, 9. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Vodeći američki kritičari proglasili su boksačku sagu "Million Dollar Baby" Clinta Eastwooda najboljim filmom u 2004., a njegovu zvijezdu Hilary Swank najboljom glumicom, zajedno s Britankom Imeldom Staunton, za ulogu u drami "Vera Drake".

Nacionalno društvo filmskih kritičara drugim najboljim filmom ocijenilo je "Sideways", priču o dvojici sredovječnih muškaraca koji tragaju za ljubavlju na odmoru u Kaliforniji.

Taj je film osvojio tri vrlo vrijedne nagrade - za najbolji scenarij nagrađeni su Alexander Payne i Jim Taylor, a za najbolju sporednu mušku i žensku ulogu Thomas Haden Church i Virginia Madsen.

Društvo sastavljeno od 56 članova sastalo se na redovitom godišnjem sastanku u restoranu Sardi's u New Yorku, kako bi raspravili o prošlogodišnjim filmovima i glumačkim ostvarenjima. Kritičari inače rade za vodeće novine i časopise u Sjedinjenim Državama.

Procjene kritičara i druge nagrade često daju dobre prognoze o potencijalnim osvajačima Oscara, najvrednije američke filmske nagrade koju svake godine u veljači dodjeljuje Akademija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙