FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pupovac: Zabraniti veličanje fašističkih simbola

ZAGREB/VUKOVAR, 7. siječnja 2005.(Hina) - Potpredsjednik SDSS-a MiloradPupovac najoštrije je u petak osudio izgred, koji se u četvrtakdogodio u Borovu, ocjenjujući da "taj i slični događaji pokazuju daHrvatska što prije treba donijeti zakon kojim će zabraniti veličanjefašističkih simbola, posebno ustaških i četničkih".
ZAGREB/VUKOVAR, 7. siječnja 2005.(Hina) - Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac najoštrije je u petak osudio izgred, koji se u četvrtak dogodio u Borovu, ocjenjujući da "taj i slični događaji pokazuju da Hrvatska što prije treba donijeti zakon kojim će zabraniti veličanje fašističkih simbola, posebno ustaških i četničkih".

Vukovarska je policija u četvrtak, prilikom proslave Badnjaka po julijanskom kalendaru, ispred općinske zgrade u Borovu pokraj Vukovara zatekla tri mlađe punoljetne osobe, koje su razvile trobojnu zastavu s dvoglavim orlom i četiri ćirilična "S". Prethodno su u pojedinim vozilima u koloni automobila također uočene zastave s dvoglavim orlom, te osoba sa šajkačom s četničkom kokardom, a jedna i s kapom bivše JNA.

"Najoštrije osuđujemo taj incident i očekujemo da će policija što skorije utvrditi sve činjenice i, ako za to postoje dokazi, kazniti počinitelje", rekao je Pupovac, te je dodao da će "SDSS sa svoje strane ispitati političke okolnosti pod kojima se incident dogodio".

Policijska uprava vukovarsko-srijemska priopćila je u četvrtak da poduzima mjere i radnje radi indentificiranja i procesuiranja počinitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙