FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 7. siječnja

ZAGREB, 6. siječnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije informacije zapetak, 7. siječnja.
ZAGREB, 6. siječnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije informacije za petak, 7. siječnja.

ZAGREB - Hrvatska cestovna mreža u četiri bi godine, do 2008, trebala biti bogatija za 296,3 novih kilometara autocesta, a doda li se tome i dogradnja 55,7 kilometara poluprofila u puni profil na autocesti Rijeka-Zagreb, broj novih kilometara autocesta povećao bi se na 352, proizlazi iz Vladinog četvorogodišnjeg programa građenja i održavanja javnih cesta. U izgradnju i održavanje cesta do 2008. uložit će se, po planovima, ukupno više od 32 milijarde kuna ili 13,5 posto više nego je uloženo u protekle četiri godine, od kojih se 19,5 milijardi kuna planira za građenje. Hrvatske autoceste (HAC) i Hrvatske ceste (HC) u četiri bi godine trebale uložiti ukupno gotovo 24 milijarde kuna.

ZAGREB - Zaposlenih u industriji u Hrvatskoj je u studenome 2004. bilo 1 posto manje nego u studenom prethodne godine, a u usporedbi s prosječnim mjesečnim brojem zaposlenika u 2003. manji za 1,8 posto. Istodobno je pak proizvodnost rada u industriji od siječnja do studenoga prošle godine bila veća za 5,2 posto u odnosu na isto razdoblje 2003., objavio je Državni zavod za statistiku. Indeks proizvodnosti rada izračunava se kao odnos indeksa fizičkog obujma proizvodnje i indeksa zaposlenih u industriji od početka godine do kraja određenog razdoblja. Prema statističkim podatcima, industrijska je proizvodnja u Hrvatskoj u jedanaest mjeseci 2004. godine porasla za 3,1 posto u odnosu na isto vrijeme godine prije.

ZAGREB - Jedna od poznatijih hrvatskih plaža Zlatni rat u Bolu na Braču do ljeta ove godine trebala bi dobiti novi vizualni i komunalni identitet, temeljen na grafičkom i produkt dizajnu, čime će se, kako se očekuje, podići konkurentnost te plaže, zaštititi njene prirodne vrijednosti te postići održivo korištenje. Doznaje se to iz Hrvatskog dizajnerskog društva (HDD) i Hrvatskog dizajn centra, kojima su, na inicijativu Općine Bol, hotelska tvrtka Zlatni rat i koncesionar plaže tvrtka Grabov rat dodijelili zadatak provođenja javnog natječaja za grafički dizajn vizualnog identiteta i produkt dizajn elemenata urbane i komunalne opreme za plažu Zlatni rat.

ZAGREB - Prosječna neto plaća za listopad prošle godine u Zagrebu je iznosila 4.868 kuna, jednako kao i u rujnu. Zagrebački prosjek za prvih deset mjeseci prošle godine iznosio je 4.874 kune ili 5 posto više nego u istom razdoblju 2003. godine, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša. Najviša je prosječna neto plaća za listopad u Zagrebu isplaćena u proizvodnji RTV i komunikacijskih aparata i opreme i iznosila je 7.795 kuna. Istodobno je zaposlenima u proizvodnji odjeće te doradi i bojenju krzna za listopad isplaćena najniža prosječna neto plaća među pojednim djelatnostima, u iznosu od 2.261 kune, a koja je u odnosu na rujan smanjena za 2,8 posto.

ZAGREB - Prosječna mjesečna neto plaća po satu zaposlenih u pravnim osobama u Hrvatskoj za listopad prošle godine iznosila je 23,71 kunu, što je u odnosu na rujan više za 83 lipa ili 3,6 posto, a u odnosu na listopad prethodne godine predstavlja povećanje od 8,8 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Pritom treba imati u vidu da su, prema podacima DZS-a, u listopadu bila 173 plaćena radna sata. Zaposleni u zračnom prometu imali su za listopad najveću neto satnicu, i to u iznosu od 45 kuna za prosječnih 171 radnih sati. Najniži iznos neto plaće po satu za listopad, od prosječne 12,41 kune, imali su zaposleni u štavljenju i obradi kože, koji su tog mjeseca u prosjeku odradili 169 sati.

Urednica: Davorka Stanešić

tel. 01/4808 680

fax 01/4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙