FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glas Koncila: elektronski mediji kršili zakonske odredbe

ZAGREB, 5. siječnja 2005. (Hina) - Katolički tjednik "Glas Koncila"smatra da su djelatnici elektroničkih medija za prvog krugapredsjedničkih izbora otvoreno kršili pozitivne zakonske odredbe, dasu još jednom kreirali događaje, prejudicirali ishod izbora i krajnjetendenciozno ih komentirali.
ZAGREB, 5. siječnja 2005. (Hina) - Katolički tjednik "Glas Koncila" smatra da su djelatnici elektroničkih medija za prvog kruga predsjedničkih izbora otvoreno kršili pozitivne zakonske odredbe, da su još jednom kreirali događaje, prejudicirali ishod izbora i krajnje tendenciozno ih komentirali.

U komentaru najnovijeg broja lista "Skandalozno kršenje zakona" glavni urednik Ivan Miklenić napominje kako je javna televizija "još jednom doslovno obmanjivala hrvatsku javnost nekoliko sati objavljujući procjenu agencije s kojom i inače surađuje, da ne kažemo manipulira, kako su predsjednički izbori već u prvom krugu zapravo riješeni".

Na taj način dovedeno je, kako se dodaje, stvarno odgovorno i pozvano državno tijelo, Državno izborno povjerenstvo, pred javnošću u krajnje nezavidan i marginalan položaj.

Po riječima glavnoga urednika osim što je ta javna televizija i ta agencija tako otvoreno kršila zakon, ona je zapravo hrvatskoj javnosti otkrila koliko su istraživanja te agencije vjerodostojna, odnosno da se tobožnjim istraživanjima svjesno podmeće, lobira, navija i zavodi gledatelje.

"Glas Koncila" istodobno upozorava i na izbor osoba koje su komentirale te podatke pitajući se ne bi li javna televizija trebala poštivati svoje lijeve i desne gledatelje, a ne u takvim prilikama za višesatno komentiranje i analiziranje "pozvati osobu koja je poznata po svojim partijskim, svrstanim, rigidnim ljevičarskim stavovima", ne navodeći o kome se radi.

Činjenicu da se na izbore odazvalo manje od 51 posto građana list tumači vrlo rječitom i jasnom porukom hrvatskim političarima svih opcija i boja.

Glas Koncila" smatra kako je činjenica da su izbori prošli bez izgreda, u ozračju demokratske tolerancije - usprkos različitim pokušajima izluđivanja birača.. - nova potvrda civiliziranosti, demokratičnosti i građanske zrelosti hrvatskih građana.

(Hina) xmc xsšh

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙