FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talibani tvrde da su 2004. ubili 1.200 vojnika

ISLAMABAD, 5. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Talibanski pobunjenici tvrdeda su u 2004. godini ubili više od 1.200 pripadnika afganistanskevojske i koalicijskih snaga pod američkim vodstvom, objavila je usrijedu afganistanska islamska novinska agencija (AIP) sa sjedištem uPakistanu.
ISLAMABAD, 5. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Talibanski pobunjenici tvrde da su u 2004. godini ubili više od 1.200 pripadnika afganistanske vojske i koalicijskih snaga pod američkim vodstvom, objavila je u srijedu afganistanska islamska novinska agencija (AIP) sa sjedištem u Pakistanu.

Glasnogovornik talibana muftija Latifullah Hakimi rekao je da su njegovi borci izveli čak 282 napada na "američke okupatore i njihove marionete" u zadnjih godinu dana, a uništili su i 243 vojna vozila, od toga 46 tenkova i oklopnih vozila.

Srušili su dvanaest vojnih i špijunskih zrakoplova, kaže se u dokumentu koji detaljno opisuje operacije što su ih talibani izveli protiv koalicijskih snaga u gotovo svim afganistanskim pokrajinama.

Hakimi je priznao i gubitak 58 talibanskih boraca, među kojima su i petorice zapovjednika.

Zasad nema službene reakcije na te talibanske tvrdnje, no vjerojatno će službeni podaci o žrtvama i gubicima biti znatno manji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙