FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 5. siječnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 5. siječnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

MANNHEIM - Njemica Sigrid Erbe, majka 16-godišnje djevojke za koju se ustanovilo da je silovana i ubijena, ispričala je pred sudom u Mannheimu ispričala kako je, zahvaljujući vidovnjacima, našla ubojicu kćeri. Susanne Erbe nestala je u lipnju 2003, a majka se nezadovoljna sporom i neuspješnom policijskom potragom za nestalom kćeri obratila vidovnjacima. "Rekli su mi da je njezin ubojica Hrvat, da je u dvadesetim godinama i da ga potražim u autolimarskim radionicama u Mannheimu", izjavila je Erbe u utorak pred sudom. Tragom njene izjave istražitelji su u jednoj mannheimskoj autolimarskoj radionici pronašli 24-godišnjeg Hrvata Marija Glavića koji je tamo radio kao autolimar i lakirer. Glavić je priznao da je pod utjecajem kokaina i alkohola silovao djevojku, koja mu je prva naletjela, jer nije imao novaca za seks s prostitutkom. Njemački su policajci ispitali 6.500 muškaraca i uzeli uzorke sline za analizu DNK od 4.500 osoba prije nego su došli do Glavića.

CHICAGO - Tek svaki četvrti čovjek izdrži na dijeti punu godinu dana, pokazala je studija objavljena u časopisu Američke medicinske udruge. Studija je pratila četiri skupine od 40 pretilih ljudi kojima su dodijeljene četiri dijete: Atkinsova s malo ugljikohidrata, vegetarijanska Ornish, Weight Watchers režim prehrane i Zona. Nakon dvomjesečnih tečajeva, ispitanici su bili prepušteni samima sebi. Sve četiri dijete pokazale su se dobrima za gubitak težine i smanjenje rizika od srčanih bolesti, ali samo ako se izdrži punu godinu, rekao je autor studije Michael Dansinger iz bostonskog medicinskog centra. Najviše se odustajalo od Atkinsove i Ornish dijete. Nakon godinu dana ispitanici su prosječno izgubili od 4,5 do 9, tek svaki deseti više od 11 kilograma. Ne postoji dijeta koja djeluje kod svih, osobito ne dijete s malo ugljikohidrata poput Atkinsove, kaže Desinger i ističe da "s dijetama treba hodati, to je poput partnera za cijeli život".

PARIZ - Sedam od deset Francuza smatra islam najstrožom religijom kada je riječ o spolnosti, stoji u istraživanju agencije CSA objavljenom u časopisu Monde des Religions. Od ispitanih je 72 posto ocijenilo islam represivnijim u spolnosti od katoličanstva (43 posto), judaizma (38 posto), protestantizma (27 posto) i budizma (18 posto). Protivno svim očekivanjima, u vrednovanju užitka najviše je mjesto zauzelo katoličanstvo: 43 posto Francuza misli da ono pozitivno vrednuje spolni užitak, dok ih 37 posto to misli o protestantizmu, 35 posto o budizmu, 23 posto o judaizmu i 15 posto o islamu. Ekskluzivno istraživanje provedeno je putem telefona 24. i 25. studenoga 2004. na reprezentativnom nacionalnom uzorku od 952 ispitanika.

KUALA LUMPUR - Malezijski dužnosnici pronašli su pošiljku od 191 živog mravojeda koja je bila, kako se pretpostavlja, upućena u susjedni Tajland, priopćila je u srijedu policija. Djelatnici malezijske agencije za zaštitu nacionalnih parkova pronašli su životinje skrivene u kamionu u ponedjeljak navečer tijekom rutinske operacije. Mravojedi, rijetka i zaštićena životinjska vrsta, na crnom tržištu susjednog Tajlanda vrijede oko 30 tisuća dolara, rekao je ravnatelj agencije Pazli Abdul Patah i dodao da je vozač kamiona uspio pobjeći.

KOELN - Njemački model Heidi Klum i britanski pjevač Seal zaručili su se u Kanadi, objavljeno je na internet stranicama njemačke manekenke. Budući bračni par zaručio se dva dana prije Božića na glečeru kod Whistlera, grada u zapadnoj kanadskoj pokrajini British Columbia. "Helikopterom smo došli do ovog predivnog mjesta dan uoči Badnjaka. Bio je to događaj kakav se zbiva jednom u životu", pohvalila se Klum na svojoj internet stranici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙