FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tisućama žrtava tsunamija u Acehu prijete bolesti

širiti i infekcije.
MEULANOH/BANDA ACEH (Indonezija), 4. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Gladne i prljave, tisuće Indonežana čekaju u utorak u redovima na vodu, a među preživjelima su se počele širiti i infekcije.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) priopćila je da su se slučajevi upale pluća, dijareje, malarije i kožnih infekcija počeli pojavljivati zajedno sa slučajevima gangrene jer su preživjeli izloženi zagađenoj vodi, a ne dobivaju ni odgovarajuće liječenje.

Vijay Nath, predstavnik WHO-a koji nadgleda programe hitne pomoći u Banda Acehu kaže da ima prilično dobar uvid u zdravstveno stanje u pokrajinskome glavnome gradu, te da nema potvrđenih slučajeva kolere.

"Ali ne znamo što se događa na zapadnoj obali", rekao je.

Međunarodni crveni križ objavio je da će se usredotočiti na grad Meulaboh odakle već djeluju japanske, španjolske i singapurske medicinske ekipe.

"Ondje se osjeća snažan zadah truleži, a iako je počelo prikupljanje tijela, može se pretpostaviti da su pod ruševinama stotine, možda i tisuće tijela", rekla je predstavnica Crvenoga križa Sara Escudero.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙