FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lažne poruke o smrti rodbini nestalih u tsunamiju

LONDON, 2. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - "Šaljivac" koji se lažnopredstavljao u ime britanske vlade poslao je e-mail porukuprijateljima i rodbini osoba koje se smatraju nestalima u tsunamiju ujužnoj Aziji prošli tjedan, u kojoj ih je obavijestio da je potvrđenoda su njihovi najbliži poginuli, objavila je policija u nedjelju.
LONDON, 2. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - "Šaljivac" koji se lažno predstavljao u ime britanske vlade poslao je e-mail poruku prijateljima i rodbini osoba koje se smatraju nestalima u tsunamiju u južnoj Aziji prošli tjedan, u kojoj ih je obavijestio da je potvrđeno da su njihovi najbliži poginuli, objavila je policija u nedjelju.

"Šaljivac" koji se predstavljao kao član Ureda za vanjske poslove u Tajlandu ciljao je na ljude koji su pozive za informacijama o svojima najbližima slali na web site televizijske postaje Sky News.

Britanska je policija objavila kako je ovu ružnu šalu shvatila vrlo ozbiljno. Sve su poruke poslane s lažne adrese ukgovfoffice@aol.com.

"Britanska se vlada ne bi služila e-mailom da pošalje informacije o poginulima njihovoj rodbini", navodi se u policijskom priopćenju. "Svatko tko primi takvu obavijest trebao bi se prema njoj odnositi s najvećim oprezom".

Sky News je objavio da je "zgrožen" zbog zlouporabe poruka s njihovog web sitea.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙