FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 1. siječnja 2005.(Hina) - Prgled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 15,30 sati.

ZAGREB - Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić na današnjoj misi u zagrebačkoj katedrali pozvao je vjernike da Novu godinu započnu u miru, te molitvom i davanjem pomoći za unesrećene tsunamijem u jugoistočnoj Aziji. Bozanić je danas, na Novu godinu, Svjetski dan mira i blagdan Bogorodice Marije, predvodio svečano euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali uz sudjelovanje pomoćnih biskupa zagrebačkih Mrzljaka i Košića te članova Prebendarskog zbora i Prvostolnog kaptola zagrebačkog. Zagrebački nadbiskup poželio je svima blagoslovljenu 2005. godinu, da bude obdarena Kristovim mirom i svakim napretkom.

ŠIBENIK - Prva beba u Hrvatskoj u novoj 2005. godini rođena je minutu poslije ponoći u Rodilištu šibenske Opće bolnice. Tridesetjednogodišnja Liza Vukušić, rodila je curicu, a to je njezino prvo dijete. Sretnu majku posjetili su poslije ponoći šibenska gradonačelnica Nedjeljka Klarić i šibensko-kninski župan Duje Stančić, koji su roditeljima uručili prigodne darove.

ZAGREB - U novogodišnjoj noći, koja je, po podacima Policijskih uprava iz Rijeke, Karlovca, Vukovara, Osijeka, Zaboka, Gospića, Splita, Pule i Šibenika, na tim područjima protekla bez većih problema. Po dosadašnjim podacima tih policijskih uprava, nekoliko je osoba ozlijeđeno zbog nestručnog rukovanja pirotehničkim napravama te u požarima i prometu.

ZAGREB - Zagrebačka policija izvijestila je danas da su tijekom novogodišnje noći dvije osobe teško ozlijeđene u razbojstvu i tučnjavi, a da su dvije maloljetne osobe od pirotehničkih sredstava zadobile lakše ozljede. Na području zagrebačke Policijske uprave u novogodišnjoj noći počinjeno je 37 kažnjivih djela, a dogodilo se i 38 prometnih nesreća u kojima je lakše ozlijeđeno 26 osoba.

ČAKOVEC - Dvije su osobe od sinoć poginule na međimurskim cestama, izvijestila je danas međimurska Policijska uprava. Jutros u 7,15 sati između Hodošana i Goričana poginuo je 19-godišnji Zlatko Filipić iz Preloga, a sinoć u 19,10 sati u naselju Vrhovljanu poginuo je 57-godišnji pješak Vladimir Oletić. Prošle je godine na međimurskim cestama poginulo 15 osoba, a pretprošle 20.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙