FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 1. siječnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

RIM - Kada se rastavljeni roditelji petogodišnjeg dječaka nisu mogli dogovoriti u čijoj će kući dijete dočekati Božić, sudac je odlučio spor riješiti bacanjem novčića u zrak, pišu talijanski mediji u petak. Rastavljeni je par svađu iznio pred sud nekoliko dana prije Božića i jako su se iznenadili kada je sudac, kazavši da nema dosta vremena da sazove sud, bacio novčić u zrak kako bi donio odluku. "Učinio sam to u interesu djeteta", kazao je sudac Carlo Alberto Agnoli. "Nisam mogao glumiti kralja Solomona i podijeliti dijete. Zato sam vjerovao sreći", dodao je sudac. "Pobijedila je" majka, koja inače ima skrbništvo nad djetetom pa je dječak proveo Božić s njom, piše Corriere della Sera.

BEOGRAD - Luksuzni vlak, nekad rezerviran samo za Josipa Broza Tita, krenuo je u petak u turističku vožnju u povodu dočeka Nove godine za stotinjak putnika željnih nostalgičnog putovanja. "Plavi vlak" je prvi put nakon 24 godine krenuo sa željezničke postaje u Beogradu u smjeru odmarališta Vrnjačka Banja u središnjem dijelu zemlje. Maskiran u Tita glumac Srđan Jovadanović u vlaku je od skupine djece, odjevene u tradicionalne nošnje, primao crvene ruže i karanfile. Tijekom 40-godišnje vladavine Tito je tim vlakom prešao 600.000 kilometara i u njemu primio 60 svjetskih čelnika među kojima Jasera Arafata, sovjetskog predsjednika Leonida Brežnjeva i indijskog premijera Jawaharlala Nehrua. Kada je Tito umro 1980. godine, vlak je prevozio njegov lijes kroz cijelu Jugoslaviju.

COLOMBO - Pivovara na Šri Lanki počela je umjesto piva u boce puniti vodu kako bi pomogla žrtvama razornog tsunamija, objavila je humanitarna organizacija Oxfam International. Pivovara Lion u Colombu dosad je proizvela 120.000 boca vode koje će biti poslane u pogođena područja uz pomoć Oxfama. "Uz tolike žrtve, kako da ne pomognemo?", rekao je direktor pivovare Nausha Raheem. Pivovara je vodu počela proizvoditi u ponedjeljak, dan nakon što je razorni tsunami pogodio obalu Šri Lanke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙