ZAGREB, 14. ožujka (Hina) - Tvrtka Badel 1862 u suradnji s Poljoprivrednom zadrugom Podšiplje s otoka Visa proizvela je vrhunsko bijelo vino - "višku vugavu", čime nastavlja kreirati novu vinsku kartu Republike Hrvatske i aktivno
pridonositi stvaranju njezina novoga vinarskog identiteta, rečeno je na današnjem predstavljanju Vugave u sjedištu tvrtke u Zagrebu.
ZAGREB, 14. ožujka (Hina) - Tvrtka Badel 1862 u suradnji s
Poljoprivrednom zadrugom Podšiplje s otoka Visa proizvela je vrhunsko
bijelo vino - "višku vugavu", čime nastavlja kreirati novu vinsku
kartu Republike Hrvatske i aktivno pridonositi stvaranju njezina
novoga vinarskog identiteta, rečeno je na današnjem predstavljanju
Vugave u sjedištu tvrtke u Zagrebu. #L#
Kako je istaknuto, "viška vugava" je vrhunsko, suho, bijelo
vino koje se proizvodi od visoko vrijedne sorte grožđa vugave bijele
koju na otoku Visu zovu i bugava. Ta se sorta odlikuje redovitom
rodnošću, visokim sadržajem sladora te razmjerno niskom zastupljenošću
kiselina. Najbolju kakvoću daje upravo na položajima Podšiplja.
Vino "vugava" postalo je poznato u trenutku kad su na cijeni
bila alkoholom i ekstraktom bogata vina, a ono je bilo upravo takvo.
Kako su se zahtjevi suvremenog potrošača s vremenom promijenili, čemu
je pridonijela i usavršena vinarska tehnologija, današnja je "viška
vugava" puno laganija i svježija, no ipak s jasno izraženim sortnim
svojstvima, tvrde u Badelu 1862.
Ovo se vino idealno slaže s ne pretjerano masnim i začinjenim
finijim jelima od bijelog mesa, osobito s plemenitom morskom ribom,
rečeno je tom prigodom.
(Hina) vl/ln mć
141415 MET mar 96