ZAGREB, 25. svibnja (Hina)- Varaždinska tvrtka Ekos ovih je dana nabavila novu rotacijsku peć, čime će povećati pekarsku proizvodnju. Peć je talijanske proizvodnje, ima kompjuteriziranu fermentacijusku komoru i rotacijski sustav
pečenja, a kapacitet joj je 2500 peciva ili 250 hljebova na sat, objavila je ta tvrtka.
ZAGREB, 25. svibnja (Hina)- Varaždinska tvrtka Ekos ovih je dana
nabavila novu rotacijsku peć, čime će povećati pekarsku
proizvodnju. Peć je talijanske proizvodnje, ima kompjuteriziranu
fermentacijusku komoru i rotacijski sustav pečenja, a kapacitet
joj je 2500 peciva ili 250 hljebova na sat, objavila je ta
tvrtka.#L#
Ekos svakodnevno na tržište Varaždina i Varaždinske županije
plasira 18 vrsta kruha i više od 40 vrsta peciva. Kako bi pospješili
kakvoću kruha, od prošlog mjeseca više ne rabe u pekarskoj
proizvodnji brašno u vrećama. Naime, do te promjene došlo je
ulaganjem u dva silosa za brašno, kapaciteta 34 tone.
Tijekom ovogodišnjeg Sajma prehrane na Zagrebačkom velesajmu, Ekos
je predstavio renomiranog proizvođača suhomesnatih proizvoda,
Reiner iz Graza, čiji je ekskluzivni zastupnik i dobavljač za
Hrvatsku. Budući da je zajednički nastup na sajmu pobudio interes
domaćih proizvođača i distributera, te predstavnika hotela i
trgovačkih kuća iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Ekos je krenuo s
otvaranjem vlastitih poslovnica u Hrvatskoj. Ovih će dana otvoriti
poslovnice u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu.
(Hina) mk vl
251020 MET may 98