ZAGREB, 22. travnja (Hina) - Veterinarski i agronomski stručnjaci iz Hrvatske, Slovenije, Italije i SAD-a ocijenili su kako je poboljšanja kakvoće stočne hrane jedan od preduvjeta bolje poslovnosti i profitabilnosti stočarstva u
Hrvatskoj. To je istaknuto na današnjem stručnom skupu na kojemu je predstavljen novi Pravilnik o kakvoći stočne hrane kao i neki novi proizvodi tvrtke "Poljoprerada" iz Zagreba.
ZAGREB, 22. travnja (Hina) - Veterinarski i agronomski stručnjaci
iz Hrvatske, Slovenije, Italije i SAD-a ocijenili su kako je
poboljšanja kakvoće stočne hrane jedan od preduvjeta bolje
poslovnosti i profitabilnosti stočarstva u Hrvatskoj. To je
istaknuto na današnjem stručnom skupu na kojemu je predstavljen
novi Pravilnik o kakvoći stočne hrane kao i neki novi proizvodi
tvrtke "Poljoprerada" iz Zagreba. #L#
Hrvatski nutricionist dr. Franjo Dumanovski drži kako se novim
Pravilnikom, koji na snagu stupa 1. svibnja, želi osigurati zdrava
i kvalitetna hrana kao i zaštititi stočarska djelatnost.
Pravilnik je "kreirala struka" i on po prvi puta u Hrvatskoj uvodi
najniže potrebne energetske vrijednosti krmnih smjesa.
Direktor "Poljoprerade" Lazar Marić drži kako zbog stotina novih
proizvođača stočne hrane strukovna grupacija mora tražiti
donošenje pravilnika o stručnim i kadrovskim uvjetima za
proizvođače stočne hrane.
Na skupu kojemu bio nazočan i ministar poljoprivrede i šumarstva
Zlatko Dominiković bilo je riječi i uzgoju krava, uvozu mijeka i
drugim aktualnim pitanjima.
(Hina) mb ds
221933 MET apr 98