FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Klesarstvo Martinović s Brača dobitnik nagrade SME Europe

BRUXELLES/ZAGREB, 30. studenoga 2023. (Hina) - Obrt Klesarstvo Martinović iz Donjeg Humca na otoku Braču dobio je nagradu SME Europe, platforme Europske pučke stranke (EPP) za promicanje malih i srednjih poduzeća. 

Mala i srednja poduzeća kao okosnica europskog gospodarstva predstavljaju 99 posto svih poduzeća u EU-u te zapošljavaju oko 100 milijuna ljudi, ističe se u priopćenju ureda hrvatske eurozastupnice Sunčane Glavak (HDZ/EPP), a u sklopu konferencije SME Europe Forum održane u srijedu u Bruxellesu dodijeljene su EPP-ove nagrade za najuspješnije poduzetničke priče malih i srednjih poduzeća.

Eurozastupnica Sunčana Glavak, potpredsjednica SME Europe, dodijelila je nagradu Dinku Martinoviću, vlasniku Klesarstva Martinović iz Donjeg Humca na otoku Braču, čija je priča proglašena najboljom od 50 prijavljenih iz Republike Hrvatske, a nagrade su ukupno otišle u 10 zemalja. Klesarski obrt obitelji Martinović smješten je na otoku Braču te njeguje 50 godina dugu tradiciju izrade bračkog kamena koji je prepoznatljiv diljem svijeta.

Dobitnici nagrada u državama članicama birali su se na temelju kriterija tradicije, inovacije, društvene uključivosti i inspirativnosti priče, a natječaj u Hrvatskoj proveden je u organizaciji zastupnice u Europskom parlamentu Sunčane Glavak u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom obrtničkom komorom, Hrvatskom udrugom poslodavaca te Women in Adria, stoji u priopćenju.

U raspravi u Europskom parlamentu u Bruxellesu  kojoj su sudjelovali brojni eurozastupnici, predstavnici malih i srednjih poduzeća te pobjednici natječaja, eurozastupnica Glavak istaknula je važnost malih i srednjih poduzeća za gospodarstvo EU-a te istaknula primjere dobre prakse u Republici Hrvatskoj.

”Hrvatska je trenutno prva u EU-u po rastu BDP-a u trećem kvartalu. Ovi rezultati potvrđuju važnost Vladinih mjera za pomoć građanima i gospodarstvu, koje su obuhvatile i sektor malih i srednjih poduzeća te očuvale radna mjesta. Konkretno, govorimo o 800 tisuća radnika u privatnom sektoru koji su dobili plaću zahvaljujući intervenciji Vlade u vrijeme koronakrize i 130 poduzeća“, istaknula je Sunčana Glavak, navodi ured zastupnice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙