FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 344 novozaraženih, šestero umrlih

SPLIT, 2. prosinca 2020. (Hina) - U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja 24 sata je 344 novooboljelih od Covid infekcije, a u bolnici je umrlo šestero pacijenata, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, ukupno je obrađeno 948 testova.

Među 344 novooboljelih najviše je iz Splita - 149, Kaštela 32, Solina 17, Omiša 16, Sinja 14, Imotskog 13, Makarske 11, te Dugog Rata 10.

U Podstrani je devet novozaraženih, Trogiru sedam, Runovićima šest, Klisu i Podbablju po pet, te po troje u Segetu, Zmijavcima, Prološcu, Tučepima, Podgori, Hrvacama, Jelsi, Lovreću, Brelima i Hvaru. Po dvoje novozaraženih ima i  Stari Grad, Trilj, Vrgorac, Marina, Otok, Pučišća i Šestanovac, dok jednog novooboljelog ima Supetar, Dugopolje, Okrug, Zagvozd, kao i Cista Provo.

U ovom trenutku ukupno se 2854 osobe nalaze u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju je 175 pozitivnih osoba, dok se 12 osoba nalazi na respiratoru. 

Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata umrlo je šest osoba, od kojih trojica muškaraca od 77, 78 i 80 godina i tri žene od  57, 81 i 94 godine. Svi su uz brojne komorbiditete bili pozitivne i na Covid infekciju, naveli su iz županijskog Stožera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙