FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osječko-baranjskoj županiji 222 novozaraženih, četvero umrlo

OSIJEK, 27. studenoga 2020. (Hina) - U osječkome KBC-u i županijskom Zavodu za javno zdravstvo u posljednja 24 sata od 611 testiranih uzoraka 222 su pozitivna na koronavirus, a istodobno su umrle četiri osobe, izvijestio je u petak na konferenciji za novinare osječko-baranjski Stožer civilne zaštite.

Novooboljeli su iz 62 naselja županije, a najviše ih je s područja Osijeka s prigradskim naseljima, zatim iz Đakova, Belišća, Našica i Valpova te općina Čepina, Đurđenovca i Bizovca.

Na bolničkom liječenju su 222 osobe oboljele od covida-19, u KBC-u ih je 185, među kojima je 39 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici u Našicama je 37 pacijenta.

U posljednja 24 sata u KBC-u su umrle četiri osobe zaražene koronavirusom: tri žene - iz Meca (1930.), Širokog Polja (1942.) i Osijeka (1948.) te muškarac iz Đakova (1936.). U županiji je samoizolaciji 2407 osoba, priopćio je Stožer.

Kako ističe ravnatelj KBC-a Željko Zubčić, povećava se broj hospitaliziranih osoba i pacijenata na respiratoru pa su kapaciteti KBC-a za oboljele od covida popunjeni 82 posto. Svakodnevno se pet pacijenata iz KBC-a preveze u našičku bolnicu, koja je sekundarni covid centar za tu županiju.

„Imamo puno prijema oboljelih, ali i otpusta. Od početka epidemije iz bolnice je otpušteno više od 700 hospitaliziranih i liječenih zbog covida-19. Nažalost, preživljenje pacijenata u respiracijskom centru je 50 do 60 posto", rekao je Zubčić i dodao da je među umrlima znatan broj onih koji su liječeni uz pomoć respiratora.

Policija je provela 14 provjera osoba u samoizolaciji, i to 12 samoinicijativno i dvije na dojavu građana. Jedna dojava je bila točna, a mjere samoizolacije prekršila je osoba iz Osijeka. Županijski stožer preporučio je da se pojača nadzor nad provođenjem mjera koje je donio Nacionalni stožer pa će pojačanih kontrola tijekom vikenda posebice biti u trgovačkim centrima.

Ravnateljstvo civilne zaštite dostavilo je odore za potrebe lokalnih stožera koji su uključeni u nadzor i provedbu mjera. Odore su danas uručene predstavnicima sedam gradova s područja županije, a tijekom vikenda oprema će biti uručena općinskim stožerima, rekao je pročelnik Područnog ureda Civilne zaštite u Osijeku Zvonko Grgec.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙