FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osječko-baranjskoj županiji 180 novopozitivnih, dvoje umrlih

OSIJEK, 1. prosinca 2020. (Hina) - U osječkom KBC-u i županijskom Zavodu za javno zdravstvo testirano je 475 uzoraka od kojih je 180 bilo pozitivno, a umrle su dvije osobe, izvijestio je u utorak Županijski stožer Civilne zaštite.

Najviše novopozitivnih je s područja Osijeka i prigradskih naselja, njih 76.  Slijede Našice sa 14, Belišće sa12, Donji Miholjac i Đakovo sa po deset i Valpovo sa devet novopozitivnih. Bilje ih ima pet, Koška i Čepin po četiri, Antunovac, Bizovac, Đurđenovac i Semeljci po tri,  a Beli Manastir, Čeminac, Darda, Jagodnjak, Podgorač i Satnica Đakovačka po dvije. Dalj, Drenje, Erdut, Gorjani, Kneževi Vinogradi, Levanjska Varoš, Marijanci, Petrijevci, Popovac, Strizivojna, Šodolovci i Vladislavci bilježe po jednog novooboljelog.

„Na bolničkom liječenju su 224 osobe oboljele od covida-19. Njih 184 je u KBC-u, od kojih je 40 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici u Našicama hospitalizirano je 40 pacijenta. Preminule su dvije osobe u dobi od 82 i 73 godine s područja Valpova i Đakova“, priopćio je Stožer.

U samoizolaciji je na području županije 2.251 osoba.

Policija je provela 29 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i svi su zatečeni na prijavljenoj adresi. Obavili su i 51 samostalni nadzor objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 129 nadzora provođenja epidemioloških mjera, najviše u prodavaonicama, a ostalo u ugostiteljskim objektima, trgovačkim centrima i drugim objektima. U 40 slučaja utvrdili su nepravilnosti za koje su izrekli upozorenje i naložili mjere za njihovo otklanjanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙