FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

97 novopozitivnih u Osječko-baranjskoj županiji, sedmoro umrlo

OSIJEK, 30. studenoga 2020. (Hina) - U Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 97 novozaraženih koronavirusom, a umrlo je sedam osoba, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer Civilne zaštite.

U KBC Osijek testirano je ukupno 363 uzorka, a od tog broja na područje Osječko-baranjske županije odnosi se 275 uzoraka.

Najviše novopozitivnih je s područja Osijeka s prigradskim naseljima - njih 45, zatim deset iz Valpova, osam iz Bizovca, po šest iz Belišća i Čepina i četvero iz Bilja. Tri su iz Darde, po dvije iz Đakova i Erduta, te po jedna s područja Antunovca, Belog  Manastira, Čeminca, Đurđenovca, Gorjana, Kneževih Vinograda, Petlovca, Satnice Đakovačke, Semeljaca, Strizivojne i Vuke.

Na bolničkom liječenju je 229 pacijenata oboljelih od Covida-19, i to 190  u KBC-u, od kojih su 38 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 39 pacijenta.

U zadnja 24 sata u KBC-u je umrlo sedam osoba, i to pet muškaraca - iz Osijeka (1936. g.), Jelisavca (1931.), Gata (1978.),  Donjeg Miholjca (1947.) i iz Vuke (1952.) te dvije žene - iz Osijeka (1938.) i iz Belog Manastira (1944.).

U samoizolaciji se na području županije 2.183 osobe, priopćio je Stožer.

Policija je provela 12 provjera osoba u samoizolaciji, i to 11 samoinicijativnih pri čemu je sve zatekla na prijavljenoj adresi, a prilikom provjere dojave građana iz Belog Manastira utvrđeno je kršenje mjere.

Policija je obavila i 192 nadzora objekata, no nije utvrdila kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici Civilne zaštite tijekom vikenda obavili su 334 nadzora provođenja epidemioloških mjera u prodavaonicama, ugostiteljskim objektima, trgovačkim centrima, noćnim klubovima, benzinskim crpkama i drugim objektima. U 45 slučaja utvrdili su nepravilnosti za koje su izrekli upozorenja i naložili mjere za njihovo otklanjanje.

Načelnik županijskog Stožera Ivan Hampovčan rekao je da je od početka epidemije do danas na području županije na koronavirus ukupno pozitivno 8.633 osoba, a izliječeno je ukupno 6.774 osoba.

Od početka epidemije umrlo je 175 osoba, što znači da je trenutno 1.684 osoba aktivno pozitivno na koronavirus, dodao je.

„Trenutno imamo izdvojeno 237 kreveta za liječenje Covida i 110 kreveta za izolaciju sumnjivih pacijenata, a popunjenost kapaciteta KBC-a za Covid je 80 posto. U nadi da to neće biti potrebno, u tijeku su i pripreme za eventualno korištenje dvorane Gradski vrt za smještaj oboljelih. Oprema je naručena, dio je već smješten u skladište, a predstavnici Stožera sutra će u Zagrebu vidjeli kako organizacijski funkcionira smještaj oboljelih u dvorani“, rekao je ravnatelj KBC-a Željko Zubčić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙