FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

200 novopozitivnih u Osječko-baranjskoj županiji

OSIJEK, 12. studenoga 2020. (Hina) - U zadnja 24 sata testirano je 415 uzoraka od kojih je 200 bilo pozitivno na koronavirus, izvijestio je u četvrtak osječko-baranjski Stožer Civilne zaštite.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka, njih 85, slijedi Đakovo sa 21, Valpovo sa 19, Belišće sa sedam, Donji Miholjac sa pet i Beli Manastir sa dvije novooboljele osobe. Po osam novopozitivnih osoba su s područja općina Čepin i Petrijevci, po šest iz Erduta i Bizovca, po četiri iz Bilja, Popovca i Satnice Đakovačke, po tri iz Semeljaca, Viškovaca i Vuke te po dvije s područja općina Antunovac i Kneževi Vinogradi. Po jedna novozaražena osoba je s područja općina Čeminac, Darda, Đurđenovac, Gorjani, Marijanci, Petlovac, Punitovci i Šodolovci.

Na bolničkom liječenju je 178 osoba oboljelih od Covida-19. Njih 36 je u Općoj županijskoj bolnici Našice, a 142 su u Kliničkom bolničkom centru Osijek, od kojih je 26 na respiratoru. Na području županije u samoizolaciji  je 5.250 osoba koje su kontakti pozitivnih osoba, navodi Stožer.

Policija je provela 23 samoinicijativne provjere osoba u samoizolaciji i sve ih je zatekla na prijavljenoj adresi.

Službenici Ravnateljstva civilne zaštite, policije i Državnog inspektorata obavili su 54 nadzora provođenja epidemioloških mjera, ponajviše u ugostiteljskim objektima, prodavaonicama i pekarnicama. Pri tome su u sedam slučajeva utvrdili nepravilnosti koje su nakon upozorenja otklonjene.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙