FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sljedeći tjedan u Europskoj uniji

BRUXELLES, 29. ožujka 2020. (Hina) - Borba protiv pandemije koronavirusa nametnula je odustajanje od gotovo svih fizičkih sastanaka u europskim institucijama, jedino se još sastaju veleposlanici država članica.

  Ni sljedeći tjedan nema sastanaka u Vijeću EU-a. Video-konferencija ministara vanjskih poslova zemalja članica previđena je za petak.
 Jedina tijela koja ovih dana imaju i fizičke sastanke su Coreper i tijela koja pripremaju sastanke Corepera. Coreper je Odbor stalnih predstavnika zemalja članica EU-a, koji pripremaju sastanke Vijeća.
 Europska komisija će svoju redovitu tjednu sjednicu u srijedu održati video-vezom. Prema još uvijek neslužbenom dnevnom redu, na kolegiju će biti predstavljeno izvješće o utjecaju demografskih promjena koje je pripremila potpredsjednica Komisije za demografiju i demokraciju Dubravka Šuica. 
 Povjerenik za proširenje Oliver Varhelyi trebao bi predstaviti dokument o pojačnom angažmanu EU-a na zapadnom Balkanu kao doprinos Komisije za sastanak na vrhu EU-zapadni Balkan, koji se planira za 6. i 7. svibnja u Zagrebu.
 U nastojanju da suzbije širenje koronavirusa i Europski parlament reducira sve fizičke sastanke. Jedini najavljeni sastanak u sjedištu Parlamenta u Bruxellesu je sastanak Odbora za unutarnje tržište i zaštitu potrošača koji će se održati u srijedu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙