FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sljedeći tjedan u Europskoj uniji

BRUXELLES, 15. ožujka 2020. (Hina) - Suzbijanje pandemije koronavirusa koja potpuno mijenja životnu svakodnevicu ljudi glavna je preokupacija i u institucijama Europske unije, koje svoje aktivnosti prilagađovaju novonastaloj situaciji, a koja se mijenja iz sata u sat.

 Za ponedjeljak je najavljen sastanak euroskupine, najprije u užem formatu koji čine ministri financija 19 zemalja eurozone, a potom i sastanak u inkluzivnom formatu, u koji su uključeni ministri financija iz svih 27 zemalja članica. 
 Međutim, umjesto fizičkog okupljanja, ministri će imati video-konferenciju.
 "Bit će to video konferencija euroskupine s obzirom na niz restriktivnih mjera za suzbijanje virusa diljem EU-a", poručio je u subotu šef euroskupine, portugalski ministar financija Mario Centeno.
 Na konferenciji će se naravno govoriti o mjerama koje se planiraju ili trebaju poduzeti radi umanjivanje ekonomskih posljedica pandemije koronavirusa.
 Za utorak je predviđen sastanak Vijeća za ekonomske i financijske poslove (Ecofin), kojim predsjedava hrvatski ministar financija Zdravko Marić.
 To je jedan od pet sastanaka predviđenih do kraja ovoga mjeseca koji se smatraju bitnijima i koji se trebaju održati. 
 Predsjednici Europskog vijeća i Komisije Charles Michel i Ursula von der Leyen te Andrej Plenković, premijer Hrvatske koja predsjedava Vijećem EU-a, složili su u prošli četvrtak da se zbog koronavirusa manje bitni i manje hitni sastanci u Vijeću EU-a trebaju otkazati ili odgoditi, a da se u nekim situacijama održe video-konferencije.
Za sada nema informacija da bi se umjesto sastanka održala video-konferencija Ecofina.
 U Europskom parlamentu svi ranije predviđeni sastanci parlamentarnih odbora i službene aktivnosti za sljedeći tjedan su ili otkazani ili odgođeni.
 Od ponedjeljka svi zaposlenici Europspke komisije i drugih institucija, čija nazočnost nije nužna, radit će od kuće.
 U srijedu će se održati redoviti tjedni sastanak kolegija povjerenika Europske komisije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙