FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zlatev: Rasprava o EU proračunu od 2021. do 2027. bit će duga i intenzivna

ZADAR, 18. veljače 2020. (Hina) - Voditelj predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Ognian Zlatev rekao je u utorak u Zadru kako očekuje da će rasprava o EU proračunu od 2021. do 2027. godine biti duga i intenzivna te da bi reći koliko će Hrvatska iz njega dobiti bilo čisto nagađanje.

"To nitko u ovom trenutku ne može reći. Ako pitate ministra koliko mu je potrebno novca, on će vam reći jednu cifru, no hoćete li taj novac dobiti, to je druga stvar. Očekujem da će rasprava o EU proračunu za razdoblje od 2021. do 2027. godine biti duga i intenzivna", rekao je Zlatev u utorak u Zadru u druženju s lokalnim novinarima.

 Istaknuo je kvalitetnu suradnju Zadarske županije s hrvatskim predstavništvom EK još od vremena pretpristupnih fondova. Jedan od primjera te suradnje je Informacijski centar Europe Direct Zadar (EDIC), koji, kao glavno sredstvo EU koje svojim radom podupire rad Predstavništva EK i informacijskih ureda Europskog parlamenta na lokalnoj i regionalnoj razini, u Zadarskoj županiji djeluje od 2014. godine.

 "Mislim da su Zadarska županija i EDIC idealni primjeri kako lokalna zajednica koristi sve blagodati koje članstvo Hrvatske u Europskoj uniji nudi. Pritom ne mislim samo na povlačenje novca iz fondova, nego i na činjenicu kako samo dijeljenje ideja može utjecati na razvoj ove regije", rekao je i dodao kako se nitko u Bruxellesu neće brinuti za nas ako sami nismo proaktivni i ako sami ne razmišljamo o vlastitoj budućnosti.

U vezi s predsjedanjem Hrvatske Vijećem Europske unije rekao je kako su sva europska predsjedanja uspješna, no ono što je važno jest da ono bude upamćeno.

"Siguran sam da će to Hrvatskoj uspjeti. Nadam se da će se hrvatsko predsjedanje upamtiti po početku pregovora sa zemljama zapadnog Balkana za ulazak u Europsku uniju", poručio je.

Voditelja predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Ogniana Zlateva primio je u Domu Zadarske županije zamjenik župana Šime Mršić, koji ga je upoznao s projektima koji se provode u Zadarskoj županiji, posebice onima koje se financiraju novcem iz EU fondova.

 Zlatev je obišao i gradilište budućeg Centra za kreativne industrije koji se sufinancira sredstvima EU-a. 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙