FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Započela kampanja "Pas je spas" sa ciljem školovanja pasa pomagača

Autor: Antonio Rašpolić

ZAGREB, 19. listopada 2018 (Hina) - Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet započela je u petak crowdfunding kampanju pod nazivom "Pas je spas", sa ciljem školovanja pasa pomagača, koji je u potrebitoj obitelji poput "superheroja".

"Kampanji je cilj osvijestiti humanu ulogu pasa pomagača koji u životima onih koji su se suočili s posljedicama nesreće ili bolesti, svojim vještinama i odanošću donose pozitivne promjene", priopćila je predsjednica udruge Mira Katalenić. 

Oko 8000 dolara (51.000 kuna) potrebno je da štene postane pas pomagač.

Sredstva koja prikupljamo omogućit će nam školovanje psa pomagača namijenjenog čovjeku koji je stradao u prometnoj nesreći. Pas pomagač olakšao bi mu normalno kretanje, pomogao u savladavanju motoričkih teškoća, bio uz njega u situacijama epileptičnih napadaja, te ulio obitelji povjerenje da je uz njega uvijek netko, objasnila je Katalenić.

Potrebe za psima pomagačima su velike, a razdoblje čekanja duže od godine dana. "Kada ste sami i nemoćni, čak i uz najbolju podršku obitelji, godina dana čekanja čini se stvarno kao vječnost", kazala je Katalenić. 

Pomoć se može uplatiti na stranici kampanje "Pas je spas" koja se održava na platformi Indiegogo (https://igg.me/at/PASJESPAS) i traje 21 dan. Također se može uplatiti donaciju izravno na račun udruge IBAN:HR4123600001101351988.

"Jasno nam je da nas neće svi moći podržati financijskim putem, ali širenje informacije o kampanji putem društvenih mreža može značiti puno. Pomozite nam da školujemo superheroje nečijeg života. Pas je mnogima spas", zaključila je Mira Katalenić.

Katalenić je ujedno dodala kako je udruga u posljednje tri godine obiteljima djece s teškoćama u razvoju i ostalim korisnicima dodijelila 26 pasa pomagača.

(Hina) pp/xar ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙