FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTS: Ana Horvat će na 9. tribini Razgovori s pjesnikinjama razgovarati s varaždinskim pjesnikinjama Ljubicom Ribić i Đurđicom Garvanović Porobija - 22.08.2018. u 19.00 sati

Autor: Orhideja Štrk

Zagreb (HinaOTS) - Ugledna pjesnikinja i književnica Ana Horvat vodit će, već po tradiciji, i 9. po redu tribinu Razgovori s pjesnikinjama koja će se održati u srijedu, 22. kolovoza u 19 sati, u prostoru antikvarijata Jesenski&Turk na polukatu KIC-a u Preradovićevoj 5 na zagrebačkom Cvjetnom trgu.

Gošće tribine su varaždinske pjesnikinje ravnateljica Srednje škole u Maruševcu kraj Varaždina prof. Đurđica Garvanović Porobija i varaždinska pjesnikinja Ljubica Ribić.

Ljubica Ribić u Varaždinu je poznata kao voditeljica pjesničkih tribina zajedno sa svojim životnim partnerom Milanom Novakom. Istaknuta je članica Varaždinskog društva književnika. Djela Ljubice Ribić prevedena su na nekoliko svjetskih jezika i aktivna je u okupljanju pjesnika s prostora bivše Jugoslavije u Varaždinu.

Osim pedagoškim radom prof. Đurđica Garvanović Porobija piše recenzije, rječnike i bavi se poetskim izričajem, i na tim je područjima vrlo aktivna. Obje će pjesnikinje prije gostovanja na zagrebačkoj tribini održati recitale na varaždinskom Špancirfestu.

Tribina Razgovori s pjesnikinjama pokrenuta je iz potrebe da se tzv. ženskom pismu posveti dostojna pažnja što ga književnica Ana Horvat njeguje i kroz vlastiti pjesnički i prozni opus, a pisanje potiče kod svojih kolegica književnica na ovaj način.

Sudeći prema broju posjetitelja, Tribina je već našla na svoju uhodanu publiku i ustoličila se kao prepoznatljiva forma razgovora sa pjesnikinjama i prezentiranja njihove poezije.

Kao i do sada - pozivamo sve ljubitelje poezije: Dođite, ponesite sa sobom dobru volju, glad i žeđ za poezijom i nadasve druženjem! Ulaz je kao i do sada - besplatan.
- end - -

(HinaOTS)

An unhandled error has occurred. Reload 🗙