FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Boži Galiću (HDZ) četvrti mandat na čelu Vukovarsko-srijemske županije

Autor: Željko Draženović

VINKOVCI, 4. lipnja 2017. (Hina) - Na čelu Vukovarsko-srijemske županije i u sljedećem, četvrtom mandatu, bit će dosadašnji župan Božo Galić (HDZ), a HDZ je zadržao i gradonačelnika u Vinkovcima gdje je pobijedio Ivan Bosančić.

   Nakon pobjede Božo Galić je rekao da će prioritet u ovom mandatu biti  jačanje gospodarstva i zaustavljanje trendova depopulacije kako bi što više mladih i obrazovanih kadrova zadržali u svojoj županiji"

  Također je rekao kako je u njegovoj pobjedi, koju je, ocijenio je, bilo teže nego inače izboriti, presudio dobar program koji je ponudio i građani koji su u programu prepoznali mogućnosti za napredak.

 Za Božu Galića glasovalo je 53,58 posto birača dok je nekadašnji ministar gospodarstva, nezavisni Tomislav Panenić osvojio 42,87 posto glasova birača.

 Vinkovcima će i u sljedeće četiri godine vladati HDZ s koalicijskim partnerima. Nakon što su u prvom krugu izbora osigurali natpolovičnu većinu u Gradskom vijeću, kandidat koalicije predvođene HDZ-om  Ivan Bosančić  pobijedio je Mostovog Darka Posarića osvojivši 51,10 posto glasova dok je za Posarića glasovalo 46,53 posto glasova.

 U Iloku je gradonačelnica postala nezavisna Marina Budimir koja se s osvojenih 58,65 posto glasova pobijedila HDZ-ovog Mladena Papka za kojega je glasovalo 39,86 posto birača. Još u prvom krugu izbora iz izborne utrke ispao je dosadašnji iločki gradonačelnik Zvonimir Dragun (HSS).

 

(Hina) xzdra yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙